Stūres vibrācijas pie ātruma un bremzēšanas...

Sāpe sekojoša - autiņam (pa līdzenu ceļu braucot) pie 80 -110 km.h jūtama nepatikama stūres vibrācija.... bremžu diski nav jauni, tomēr tikko novirpoti un kalodkas jaunas... Riepas(gumija) ir mainīta uz citu- nekas nemainās. Braucot pa pilsētu un, teiksim , bremzējot pie krustiem- tieši bremzējot stūrte vibē ne pa jokam! Kas par hu.....??? Jāvalcē ļitaki?
Paldies par sakarīgiem komentiem. Parējiem PN

kritejs    1 Bremzes domātas bailīgajiem :))
Ja bremžu diski virpoti, bet bremzējot sit tad varbūt tie ir plīsuši vai ir kāds cits defets. Ir sastapti gadījumi, kad bremžu diski ir sliktas kvalitātes un pat pēc virpošanas īsā laika spŗidī atkal sametās. Ir gadījumi, (piem ford), kad bremžu disks tiek nofiksēts ar speciālu šeibu uz špiļkas un uzliekot neorģinālos diskus parādās vibrācija jo diskam nav izvirpota vietai tai šeibai. Vispār vibrāčiju var atklāt jebkurš puslīdz normāls servis, labāk brauc uz to un lai visu tie sakārto.

lielzemnieks      Bija lidziigi, pie bremzeesanas stuure vibreeja, ar vasaras riepaam mazaak, jo plataakas, bet ziemas riepas riktiigi neesaaja. Nomainiiju priekseejos diskus, uz 30Km palika labaak, atmetu ar roku un braucu vnk praatiigaak. Kad naacaas nomainiit aizmugureejos bremzu diskus, vibraacija praktiski izzuda.

008      Nu un kad bremzē - autiņš stājas vienmērīgi vai ar rāvieniem?

Neesmu saticis vēl nevienu, kam pēc disku virpošanas tie nevibrētu (uzkaršana bremzējot + peļķes un rezultātā tie sametas un ar virpošanu vai bez, tie metas). savulaik paša autiņam bija līdzīga problēma, un izrādījās ka jauni bremžu diski maksā 12 Ls :)
tas par bremzēšanu.....

Ja braucot vibrē - tad jau te minēja -> varētu sākt ar dubļu izmazgāšanu, riteņu balansēšanu, savirzes pārbaudi....

Gadās arī uzsisti riteņu diski un tad balansēšana palīdz vien uz īsu brīdi ....

Bet spriežot pēc rakstītā ....es ķertos pie bremžu diskiem, jo tā vibrācija ilgtermiņā čakarē arī citus mezglus! :)

artursV      nomaini bremžu diskus un vis pazudīs....neviens nevirpo tikai jauni.... 2013-10-07

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu