... ja logu mazgājamo ielej kur ir motora dzesējamais

kāds gribēja man palīdzēt un ielēja kādu litru logu mazgājamo nepareizā nodalījumā, kur ir motora dzsēšana šķidrums, ko tagad darīt ...

zigsons      Nu nu, esmu dzirdējis, ka mazgāšanas līdzekļi, kā jau viņiem pienākas, normāli puto... diez vai tur kas labs sanāks :)

typhoo      Nekas kriminaals. Ja njem veeraa ka dzeseeshanas sisteemaa ir apmeeram 5 litri antifriiza, tad neliels daudzums uudens ar spirtu, aromatizatoriem un nelielaam mazgaajoshaam piedevaam no kaa sastaav ziemas skjidrums nekaadu ljaunumu nenodariis. Vieniigi tieshaam jaapavero, vai neveidojaas putas, kas nav paaraak veelams. Ja putu nav vai minimaalas, var neklapeet ar ausiim. Ja veidojaas putas, tad labaak nomainiit, jo putas buus arii trubaas, galvaa un radiatoraa un tas ljoti pasliktina dzeseeshanu. Var uzvaariit un saveerpt galvu.
Un tas "speciaalists" kas saka ka nevar tosolu jaukt ar antifriizu, lai aiziet noshaujaas. Pasaulee buus par dumu cilveeku mazaak.
Jo Tosols ir tikai viens no antifriiza nosaukumiem, brendiem. taapat kaa visi kopeetaaji ir kseroksi un sporta apavi botas. Nedriikst jaukt zilos un zaljos ar sarkanajiem. Jo tur ir dazhaadas baazes. Zilos ar zilajiem un zaljajiem jaukt var.

Zelta_rokas      Ja motoram darbojoties, "jaunais" skidrums nesaputojas, tad rullee vien mierigi. Nedz aizsals, nedz paarkarsiis. Ja putojas, tad gan maini.

WYWH      Tāds dīvains jautājums. Normāli tai izplešanās traukā vajadzēja tosola līmeni redzēt, piedevām ja siltam lēja, tad tur vajadzēja būt arī kādam spiedienam taisot korķi vaļā, lai nerastos vēlēšanās logu škidrumu liet iekšā. Savukārt, ja tur bija sauss, tad jebkurā gadījumā vēlams ceļš uz servisu noskaidrot, kas nav kārtībā. Tādā gadījumā iespējams labāk lai tur iekšā logu šķidrums nevis tukšs sauss :)

cikibrikiesmuklat    1 Tosols, antifrīzs.
Ko gan tas patiesībā nozīmē un ar ko šie tehniskie šķidrumi atšķiras?
Laikam jāsāk ar to,ka šie abi šķidrumi ir bāzēti uz etilēnglikola bāzes un tiem ir kādas 20 praktiski vienādas pretputošanas, berzi un koroziju, kā arī vārīšanos samazinošu piedevu, kā arī ūdens un krāsviela. Vārds "tosols" ir zināms tikai bijušajā padomijā, bet nez kapēc ārzemēs ir tikai "Anti-freeze". Jocīgi, vai tad viņiem tosola nav? Tiesa gan, kādreiz padomju laikos bija gan tosols, gan antifrīzs. Tikai to laiku antifrīzs, kurš vēl pavisam nesen tika liets "Ikarusu" dzesēšanas sistēmās bija veidots uz spirta bāzes, bija dzerams, bet pēc 100 gramu izdzeršanas varēja arī nepamosties, jo spirts bija metilspirts, kurš kā zināms, nav īpaši veselībai draudzīgs.
Tātad. Nu, kur tad ir tā radikālā atšķirība, ja jau vairākus gadus arī tosola sastāvā tiek iekļautas tās pašas alumīnija pretkorozijas piedevas, kuras antifrīza sastāvā? Atbilde ir vienkārša-galvenā atšķirība ir krāsvielā, jo tā iemesla pēc, ka patērētāji aizvien pieprasa "zaļo" dzesēšanas šķidrumu, vietējie ražotāji pievieno produktam vai nu zilo krāsvielu un tosola etiķeti vai arī zaļo un etiķeti, uz kuras rakstīts "Anti-freeze".

Jā, bet vēl ir ārzemēs ražotais rozā antifrīzs! Ar ko tas atšķiras, izņemot kā ar to, ka tiek reklamēts kā ĪPAŠI alumīnija radiatoriem draudzīgs? Galvenokārt ar ūdens koncentrāciju tajā un līdz ar to ar sasalšanas temperatūru, kura parasti ir 18 grādi zem celsija. Par šo konkrētā toso...ēeee...antifrīza īpašību derētu padomāt pirms to lietot mūsu klimatiskās zonas apstākļos.
Logu šķidrums arī ir uz kāda no spirtiem bāzes, klāt pievienots kāds mazgājamais līdzeklis. Spirti sajaucoties neko sliktu neveido.
Ja bāciņā putas neveidojas tad viss i

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu