Jauna puiša pirmais auto

Atslēgas vārds te, protams, ir "nauda". Neesmu vēl iezīmējusi griestus, diezcik augsti tie nav. Kādi ir jūsu apsvērumi, viedokļi, kādu auto pirktu savam 18-gadniekam? Rezerves daļas, apdrošināšana?? Mums mājās tā spēle uz vieniem vārtiem, jo mani auto interesē tik vien, cik kāds piebrauc un durvis atver...:( Bet nu tagad jānoorientējas vismaz tik daudz, lai saprastu, par ko nāksies maksāt. Tiesības dabūja, jāsāk kustēties.

Maara4    2 Ja ir tāda nepieciešamība, ja dēls ir prātīgs un ja vecākiem ir līdzekļi, / jo jaunietis noteikti vēl nav sapelnījis/, tad arī par palīdzēt nopirkt! Neredzu nekā nosodāma! Bērniem taču ir jāpalīdz!

aio  2   Lai saakumaa iemaacaas braugt ar kadu vecaaku luuzni un tad tik pie normaalas mashiinas seedinaat!! un veelams lai nav parak jaudiga! 1.4l

wolands      Carpe_Diem: Ne sava ne citu dzīvība 18 gados nav ne plika graša vērtas, tāpat neviens ar ilgu gulēšanu slimnīcā nerēķinās. Vienīgais, kas kaut mazliet atvēšina adrenalīna pārņemto prātu ir "ja es šo x mēnešus pelnto autiņu sasitīšu, man būs atkal smagi jāstrādā x mēneši, lai nopirktu jaunu"

gravieris      sūti viņu strādāt,lai pats nopērk.Kad sasitīs pirmo mašīnu,pie otrās vari nedaudz piemest...morālam kaitējumam ,kompensācijai.

Lucy      Skopais maksā divreiz,nu nav nekāds labums nopirkt bērnam lūzni,ja tāpat tas drīz izjuks,tad jau tiešām nepērc nekādu un nesapini bērna sirsniņu!!
Nav tak visi jaunieši vienādi,man domāt Tu zini kāds ir tavs puika.

Just_      Laikam visvairāk par to dāvināšanas nevajadzīgumu ir pārliecināti tie, kuriem bijusi grūta bērnība vai arī tagad bērnus pagrūti "pastutēt". Nu, es arī nopirku svam dēlam auto, kad viņam bija 19 (tiesības dabūja). Tas bija - protams!!! - vecs bmw, pats tādu izvēlējās. Sāka strādāt, pēc nepilna gada to krāmu pārdeva, pats piemaksāja un nopirka mazdu, ar kuru brauc vēl šodien un saka, ka citu mašīnu negribot - šī esot mīļa, kaut arī veca. Pucē jau nu viņš to auto tiešām ar mīlestību. Rezerves daļas vienmēr pērk pats. Kad dzīvoja pie manis, es reizēm maksāju par benzīnu. Man domāt, Ādamsonei jāļauj dēlam pašam izvēlēties noteiktā limita robežās un pēc tam pa kluso pamatīgi jākonsultējas ar kādu auto lietās zinošu vīrieti - vai tieši to un to var pirkt.

typhoo      Ja jaunietis ar savu raksturu, tad vinjsh taapat neklausiisies vecaakus un pieredzeejushaakus auto iipashniekus
Reaals piemeers: Puikam sava nauda ar shtuku. Atradu vinjam normaalus auto, nee, nepatiikot, nestaavot dveesele uz tiem. Atrada Primeru 96 gadu, dizaina SRi versiju. Aizbraucaam, apskatiijaam un es uzreiz pateicu, ka nevajag. Bet ne, vot patiik. Nu jaa, apkarinaats ar spoileriem, sliekshnjiem vizuaali bezmaz zils Subaru :D
Par laimi viena tante iebakstiija pakaljaa, sabeidza bamperi, dabuujaam labu apdroshinaashanu tadad visa taa nauda tika ielikta remontos, lai auto beidzot buutu normaalas bremzes, negrabeetu hadene, saaktu normaali taisiities ciet bagaazhnieks utt. Itogo ap 300 ls autinjaa ir jaaieliek, ja neskaita veel to, ka visticamaak ka lai vasaraa izietu tehnisko, buus jau jametina. :(
Bet nu jaunieshi jau maacaas no savam, nevis citu kljuudaam...

Es ieteiktu kaadu golfu, bet tiem diemzheel ir neadekvaati uzpuustas cenas. par 18 gadiigu auto labaa staavokli bezmaz shtuku prasa. :(

iterators      Tikai tadu caur kura skruvesanu dzeks sapratis ko nozime kopt masinu:)

muterite  1   Man liekas, ar VW Golf vajadzētu pietikt... :)

Torpedo      da tuuds par marku umn gadu! Galvenais, ka saarkans - uz taadu labaak meitenes keras! :DDD

Maverick      To, kuru pats nopelnīs ! :)
Pret paša pelnītu auto būs pavisam citāda attieksme, nekā pret "na haljavu" dabūtu !

garaamejoshais      Nu a kaada vinjam pasham patiik? 18 gados tachu ir jaabuut savam viedoklim... Pasaki summu kuraa vinjamnjaaiekljaujaas un tad lai vinsh izveelaas variantus, tu te uzrakst vinja izveeleetos variantus un tad parunaasim... Taa uz dullo gruuti ko ieteikt...

Cirteejs. Nu shaadu peerli gan sen nebija gadiijies lasiit..

Egils22      tādu, ko ar stellatslēgu un lomiku var jebkurā brīdī salabot, man pirmais auto bija moskvičs, ļoti daudz ko pats varēju sataisīt, nomainīt, ne tā, kā tagad, ka bez maz vai automašīnas labo programmētāji... pirmajam auto jābūt praktiskam, lētam, bet pietiekami perspektīvam, lai ar paša darbu var uzpucēt kā konfekti... jo vairāk puika pats liks rokas klāt, jo lielāka vērtība tā viņam būs un mazāk gribēsies kaut kādus pigorus taisīt... moskviča gadījumā risinājums bija ideāls, Sencīts pateica, ka ja brauks ātrāk par 90km/h drīz vien motors noklāsies pavisam... :D kaut gan gāja ap 130-140... tikai neuzdrošinājos riskēt noklemmēt motoru un tā kādus 3 gadus nobraucu bez problēmām līdz sākās problēmas visur citur, galvenokārt rāmī... maita rūsa.

typhoo      Civiks ir citaadi neko, bet jaaskatas ruusa. Klasiskaas vietas aizmugures arkas. Piekare ar daudz sviraam un gumijaam, bet nav daargi.

av2      pirmais autinnss ir passam daudzmaz jaanopelna, lai zinaatu taa veertiibu.Ar uzdavinaatu autinu neviens...bedres neapbrauc. Ar passa pelniitu ir pavisam savadaak.
Manam deelam pirmaas bija japaannu massiinites, tad bija vienu briidi viens MB, un tagad ir Alfa Romeo. Baigi patiikot, slavee to Alfu , hmmm.....Un visas ir passa nopelniitas taas massiinas. Vispaar jau grib 3 BMW, bet vel nesanaak. Nekas, ar laiku snaakssot :)

kritejs      Vajag kādu nejaunu un nejaudīgu dīzeli( piem, opel astra caravan 1.7D vai vw passat variant 1.9D), lai iemacās braukt nevis zemu lidot. Ja šim būs kauns no tada auto draugu priekšā tad lai ārstē savus kompleksus un pats sakrāj un nopērk auto.
Honda civic pats labākais dagreisa auto no lētā un vienkāršā gala!

crazzy      Tas vai autore savam dēlam pirks vai nē to auto, paliek viņas pašas ziņā; nu ko jūs uzplijāties... :p Man arī tēvs uzdāvināja pirmo auto (veca grabažiņa, bet tomēr) un es to auto vienalga pucēju un mīlēju, jo zināju, ka arī tā grabažiņa nav viegli nākusi.
Un vēl ko nesaprotu.. Nafig jāpiedāvā cilvēkiem mēsli?? Trešais golfs vispār nav auto.. Pūst, vietas nav, izskatās pēc mēsla. Otrais golfs, bišku labāks, bet tāpat mēsls. Tajā pat laikā var paņemt audi 80 B2 (kantainais) kaut vai. Ekonomisks, detaļas tikpat maksā kā tam sūda golfam, pietiekami ietilpīgs (ceļa nodoklis tāds pats kā golfam), stabilāks (drošāks). Pie tam smuks otrais golfs vienalga ir tautas auto, bet smuks Audi 80 būs tas, uz kuru atskatīsies. Tas, protams, tikai salīdzinājums; nesaku, ka tagad jāpērk audiks.
Sivikam ar nav ne vainas, bet kā jau minēja, jāaplūr rūsa uz virsbūves, bet detaļas jau būs bišķi dārgākas kā golfveidīgajiem.
Var jau spiest uz ekonomiju, bet tomēr vajag, lai tas auto arī kaut cik patiktu.

visums99      Lasot komentārus, mazliet žēl cilvēkus, kam ir ierobežoti priekšstati - nepirkt, pats lai nopelna. Jautājums pat nebija pirkt, vai nepirkt, ...bet kādu!
Autorei, lai veicas ar mašīnas iegādi.
2012-08-18

edmunds1969      Gan jau puika pats zina, kadu autinju gribeetu. Mamma vienkarshi aizmirsa vinjam to uzprasiit, vai ne? Ieteikt gruuti, katram sava gaume. Es savejam noprasiiju konkretu atbildi, vinjsh nosauca 3 iespejamos modeljus, aizbraucaam uz vienu salonu, otru, tresho, parunajam ar diileru parstavjiem. Biju domajis, ka gribees kau.t kadu "huliganku", ar ko pa autobanjiem skraidiit, bet puika izradijas praatigaks, ka man saakumaa likaas, uz izvelejaas BMW X3. Tagad braukaa, meitenes uz pludmali vizina. Mashiina laba, ekonomiska, pusliidz prestizha - ko veel jaunietim vajag. 2012-08-18

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu