Velosipēdisti vs autobraucēji

Parādījusies ziņa par sūdzību pret Rīgas satiksmes šoferi, kurš nelāgi izturējies pret riteņbraucēju, kurš tā rezultātā kritis un guvis traumu. Radās daži jautājumi: 1) Kāpēc tik maz tiek izmantoti izbūvētie riteņbraucēju celiņi (piemēram, Skolas ielā, paralēli Brīvības ielai uz Juglu un back utt.)? Jo, manuprāt, kamēr tos neizmantos, tikmēr jaunus nebūvēs. 2) Vai riteņbraucējiem nav bail par savu veselību un dzīvību, kad brauc pa blīvas satiksmes ielām (Brīvības iela, Lielvārdes iela utt.)? (it sevišķi, ja veloceliņš blakus) Vai ātrums ir svarīgāks par veselību?

garinsh207 (2011-05-25 16:00)      :) pieredze+iemaņas+zināšanas+intelekts=mazak problēmu, lielāka sapratne:)

Huga (2011-05-25 16:03)      Ar ričuku tāpat kā ar moci vai skūteri pa Rīgu vai citu pilsētu ielām nav problēmu braukt. Tik ir viens sīkums, tam braucējam ir jābūr ar reālu autobraucēju stāžu, kas dod iespēju paredzēt ko darīs auto stūrētājs . Esmu redzējis ne vienu vien nogāztu velosipēdistu, motocikletistu, kur ar neapbruņotu aci ir redzams, ka viņi līduši tur, kur nu galīgi nav jālien ....

etaxa (2011-05-25 16:04)      Uz Lielvārdes ielas jau nemaz tik intensīva satiksme nav- braucu pa brauktuvi, pa Brīvības neriskēju-tur pa veloceliņu.Pa ielām nedzenāju,bet uz veloceliņa kad garāks posms bez šķērsielām, gribas uzņemt ātrumu. Tikai uz šī veloceliņa pagāšgad gadījās notriekt vienu kundzīti-braucu aiz otra velosipēdista neredzēju kundzīti, bet viņa ieraudzīja pirmo un izleca tieši man priekšā, nepaspēju nobremzēt, tāpēc arī īpaši ātri vairs nebraucu.Gribas ko ātrāku, braucu uz Biķernieku trasi, kaut gan tur tāpat kājāmgājēju netrūkst. Kā jūtas citi riteņbraucēji-nezinu.

dailjava (2011-05-25 17:37)      1) veloceliņi - gan Brīvības, gan Skolas ielas, gan uz Mežaparku u.c. tiek izmantoti diezgan daudz, citreiz, vakarā uz Juglu braucot, pie luksofora sastājas ap 10 vai vairāk velobraucēji, kas gaida zaļo. 2) Ja veloceliņš blakus, tad jau parasti braucu pa veloceliņu, nevis ielu (it īpaši - pēc noteikumiem nemaz nevar braukt pa ielu tur, kur ir veloceliņš). Citur, kur nav veloceliņu - izvēlos atkarībā no satiksmes intensitātes un gājēju daudzuma uz ielām, vai braukt pa ielu vai ietvi. Pa ielu braucot parasti nav bail, zinu, ka autovadītāji jau arī nevēlas negadījumus, un ja domāšu līdz, ko daru, būšu redzama un neveikšu neadekvātus gājienus, tad būs labi (pati gan kājāmgājēja, gan velobraucēja, gan autovadītāja).

0000 (2011-05-25 17:55)      Davitj ih nado! Davitj - poka mahenkije!
A to .... izaugs lieli un tad ēēēēņņņņ čūskiņā starp mierīgajiem autobraucējiem! Brrrrr...troksni tik taisa!

Izlimēt pa asfaltu!

Zelta_rokas (2011-05-25 18:50)      Riigaa ar ricuku paarvietoties ir pasnaaviiba, jo lielaakajai daljai shoferu liekas ka ielas domaatas tikai auto un ritenbrauceejam jaajuutas kaa citplaneetietim!
Ritenjbrauceejs ir taads pats satiksmes daliibnieks, kaa autovadiitaajs, un uz vinju darbojas tie pashi satiksmes noteikumi! Diemzeel autovadiitaaji vai nu nezin shos noteikumus, vai nu negrib zinaat! Un cik tad ir to velocelinju Riigaa? Smiekliigi!

pianissima (2011-05-25 18:57)      Gājējiem jau nu tiešām vienreiz vajadzētu iebraukt, ka veloceliņi ir domāti velosipēdistiem (ir runa par vietām, kur blakus ir celiņš arī gājējiem, bet noteikti jāslāj pa veloceliņu). Pie Alfas vispār krimināli - ne tikai slāj, bet arī bariem sastājas un stāv, jo redz, tur ērtāk gaidīt autobusu.

vilks28 (2011-05-25 19:37)      Man ir tikai viens lūgums ,nu velciet tās atstarojišas vestes un esat redzami.Domājiet ar galvu kur lienat .Autobuss ir leils un viņam grūti jūs pamanīt,it sevišķi ,ja iznirstat no kautkurienes.Ir teiciens-dari,ko darīdams ,padomā ar galvu.

Ivans_neBargais (2011-05-26 09:26)      Par tām velosipēdistu tiesībām it kā būtu pareizi. Bet, diemžēl, par pienākumiem ievērot satiksmes noteikumus gan tiek aizmirsts, it sevišķi no velokurjeru puses. Tādus trikus netaisa neviens motociklists, neviens skūtera braucējs.

wolands (2011-05-26 09:55)      Ir bailes. Taču, ja ir jaaizbrauc līdz galamērķim maksimāli ātri un efektīvi, nekas cits kā iela nespīd. Braucot korekti pa savu malu (bet noteikti ne pie pašas malas, lai šoferi nespiestos virsū tajā pašā joslā), pārsvarā mašīnas Tecvi respektē, kaut arī skaišas. Visbīstamāk ir spiesties pie pašas malas - tad autobraucēji uzskata, ka var Tevi apdzīt pa to pašu joslu un jebkura dziļāka noteka var Tevi pamest zem mašīnas riteņiem :( Ne uz darbu braucot (svētdienās un izklaidei, protams veloceliņi rullē). Starp citu - tie kas ir izdomājuši noteikumus, ka no velo pie gājēju pārejām jākāpj nost, nekad ar velo nav braukuši. Tas ir tikpat absurdi, kā likt autovadītājiem stumt mašīnu pāri krustojumam. Arī taču būtu drošāk vaine?

kuks10 (2011-05-26 21:22)      reāli skatos _Latvija ir ceļi lai brauktu traktori un buldozeri nevis autiņi.., kur vēl velobraucēji..?!(((

jaukais_saldais (2011-06-19 18:03)      Kad es ieperu savu Campu Super recordu robā, jūtu titāna zobratu rimto griešanos, kad es baudu DT Swiss ratu plūdeno ritējumu, Ultremo riepu saķeri... es aizmirstu visu, jo mans ķermenis saplūst ar velosipēdu vienā veselumā, atdodoties Colnago ātruma plūdumam.
Vienīgā bēda - mehānisko transporta līdzekļu izplūdes gāzes, kuras, kā rādās Rīgas Satiksmei un kravas transportam neviens lāga nepārbauda. Bet Veclaicenes (tas ir, Pleskavas) šoseja drīz būs MTB trase.

NakcPutns (2011-06-26 16:09)      ļoti žēl kad jūtu, ka velosipēdisti sevišķi velosipēdistes baidās no manis, nu nesabraukšu pat tuvu šķērsāmbraucošu pedāļminēju, pēc itālijs skūteristiem tāda reakcija, visiem iesaku drusku pastūrēt pa apenīnu pussalu...

h_sapiens (2011-07-02 21:02)      tējas_malkotāja-piekrītu!

Janues74 (2012-04-23 14:34)      Nodzīvoju gadu Kembridžā, kur velobraucēju ka biezs un tie piedalās kopējā satiksmē, kas viens otram nekad nav traucējis....visa problēma ir uzpūtīgajā un nervozajā mūsu cilvēkā.

av2 (2012-05-03 07:25)      es esmu par zoliidu kopaa sadziivossanu uz kopaa lietossanas celliem, bet, ja taa padomaa, taadus nummurus, kaa velobrauceeji pamanaas izstraadaat, neviens autovadioitaajs nekad neatllaujaas.velobrauceejiem , piemeeram, ir norma lidot pie sarkanas gaismas paari pa gaajeeju pareju , jo iela itkaa bija tukaas, bet....gaisma tak ir sarkanaa, vai tad nee? Katraa zinnaa pateicoties manai reakcijai ssaadaas situaacijaas, kaadi 10 velosipeedisti veel ir dziivi....;( Padomaajiet par to, ja nu taja briidii autovadiitaajs...groza radio , vai telafonu ??? Kaadas diez buus sajuutas ja 2 tonas paarbrauks paari jums, a ? :(((

av2 (2012-05-03 07:29)      un veel, kautviens ir redzeejis, ka autovadiitaaji laistu pa nakti bez jebkaadaam gaismaam????? Velo brauceejiem taa sskkiet klluvusi par normu :((

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu