Ceļa negadījums

Negadījums notika pirms 3 nedēļām, bet man vēl nav miers! 20.novembrī vakarā ap astoņiem braucām ar bērnu no ciemiem Siguldā. Apmēram pusceļā uz Rīgu tumsā tālumā redzējām mirgojot daudz avārijas uguņu...pa labi vairāk, pa kreisi mazāk. Nedaudz nometu ātrumu apmēram uz 80 km un pārgāju uz to joslu, kur tie uguņi mazāk midžinājās...un pēc pāris sekundēm pēkšņi ar tuvajiem uguņiem tikai paspēju ieraudzīt, ka kaut kas liels guļ uz ceļa, tad pamatīgs trieciens, lidojums pāri un cieta piezemēšanās uz asfalta! Pievienojāmies jau 5 malās stāvošajiem autiņiem, kur visi intensīvi zvanījās pa mobilajiem. Izkāpām ārā un sadzirdējām no tuvākā autiņa, ka uz ceļa tumsā guļ liela mežacūka! Savā apstulbumā apskatīju sašķaidīto priekšējo kreiso pusi, bet tumsā īsti neko nevarēja saprast. Motors par laimi vēl strādāja, laiks vēls, bērns raud, sabāzu kopā sašķaidītajā pamperī visas ķeskas un braucu mājās.
Darbā kolēģi sadalījās 2 nometnēs... vieni saka...stulba biji, ka negaidīji poličus, nestādīji protokolu un nesniedzi Octai, jo Kasko šogad nepavilku. Otri saka...pareizi, ka nenīki ceļmalā, no Octas tāpat neko nedabūtu, tikai pazeminātu manu Bonus malus klasi. Un ko sakāt jūs... auto, moto pieredzes bagātie?

Tavs_mehanikis (2011-12-03 14:17)      Tāds subjektīvais viedoklis - mežacūka tā bija, kad skrēja, konkrētā gadījumā jau to klasificē kā "šķērsli" ... un octa šeit nedarbotos (ja vien neesi mega jurists un spēj to pagriezt savādāk) ...
par braukšanas stilu ... šeit manuprāt nav runa 80 vai 50 vai 120 ... te tāds cilvēciskais faktors ... ātrumu samazināji, bet skatiens palika uz mirgojošām avārijas gaismām (kas nedaudz, bet apžilbināja) un nevis uz ceļa un braucamo daļu ... un ja vien bija puskrēsla ar to pilnīgi pietiek, lai apžilbtu tik daudz, lai nespētu saasināt uzmanību uz brauktuvi ...
Labi, ka viss labi beidzās ...
Nākamās reizēs ko tādu redzot noņem kāju no gāzes pilnīgi un turi uz bremzēm un turpini kustību piebremzējot - jo cilvēks ir tāda būtne, ka viņam viss ir interesants un arī braucot garām notikuma vietai būs tendence pagriezties un skatīties - a kas tad tur īsti ir noticis ... un tādās vietās jau situācijas var būt dažādas: ja arī to šķērsli var apbraukt, tad kāds jau no esošajiem negadījuma dalībniekiem var iziet uz ceļa kaut ko vākt no savas sasitās a/mašīnas utt.
Un PĒDĒJAIS šeit ir nepareizi vainot - citus, kas redz neuzlika to trijstūri iepriekš ... jo kāda būs Tava atbilde - Tu pati uzliki ? Cik sapratu nē - iekāpi un aizbrauci ... tā mēs daram, pēc mums kaut vai plūdi ... a tas trijstūris ta maksā 2-3 lvl ... vai tad žēl, lai kādu citu paglābtu ... kaut vai anonīmi ...

Lai vairs negadās tāda situācija ... un vēlreiz, labi, ka viss labi un ar sīci viss kārtībā ...

kritejs (2011-12-06 09:41)      Ideāli!!!! Un ja mežacūkas vieta cilvēks gulētu tad arī satrauktos par bamperi :))) Tā tik turpināt!! Vajadzēja sagaidīt policiju. lai beidzot šie atbrīvo ielas no šitādiem braucējiem. Un vispār šis ir aizbraukums no negadījuma vietas līdz ar ko administratīvi sodāms. Jācer ka policija arī kāds skatās šo saitu un ātri atradīs šo šoferīti.

tudalins (2015-12-09 08:41)      Vismaz kādu mācību dabuji????
Ja redzi kad jau vairākas mašīnas stāv ar´´ avareikām´´ Tad jāmet ātrums nost pat līdz 10km/h lai redzētu iemeslu kāpēc tik daudz mašīnas stāv vienu vietu.
Lai varētu nobremzēt pirms šķēršļa.
Tie arī labie, nevar trijstūri izlikt, vai ar bateriju vai tel. gaismām brīdināt par šķērsli.

senga (2017-12-15 13:51)      Lai segtu negadījuma sekas ir vajadzīga KASKO apdrošināšana.Policijai tomēr vajadzēja paziņot.

Pilskungs (2017-12-16 01:50)    1 Nav saprotams :
1. Vai tu kaut ko sabāzi pamperī
2. Vai arī bamperī ?
Rakstīt vajag iemācīties - kur nu vēl braukt !

Pilskungs (2017-12-18 21:00)      Vai ir kāds limits tam gadskaitlim ? Zināma aktualitāte jau vienmēr paliek...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu