Tikko nopirkta mašīna defektīva - ko darīt?

Situācija dramatiska,piezvanīja māsīca no laukiem visa asarās un nezinot ko darīt.Sāk stāstīt:atbraukusi uz Rīgu iegādātie autiņu līzingā caur e-līzingu par 2600eur, mašīna esot bijusi noskatīta ss.com portālā.viss esot bijis labi tik vien ka pārdevējs pats esot braucis un māsīca pati nebija notestējusi mašinu,nu bet neko sākusi braukt mājās un nav nemaz tikusi ārā no Rīgas kā mašīnai nosvilis sajūgs,zvanījusi pārdevējam tas esot sarunājis evakuatoru un nogādājis mašīnu servisā.Šodienbiju kopā ar māsīcu pēc mašīnasuz servisu par ko bija jāmaksā 300eur,saņemot auto un izbraucot mazu līkumu es biju šokā.mašīnai deg cheks,airbags,abs,stabilizācija un lai ieliktu pirmajā robā vajag no sākuma ielikt2 un tad bliezt pretī1 savādāk nevar.servisā pateica ka viniem esot likts samainī tikaj sajūgu un neko citu netaisīt(to esot teicis pārdevējs jo māsīcu viņš jau bija aizvedis uz autoostu)bet vaina esot kulisēs jo viņas esot liektas.skatoties tālāk izrādās attaisot bagāžnieku to ir grūti dabūt ciet otrā beņķu rinda nebīdās trešās rindas beņķi nav nolaižami(mašīna ir zafira)braucot vibrē stūreun pārslēdzot atrums ir metālisks sitiens uz ko servisa čaļi pateica ka motora spilvens ir kirdik.par visu šo tika noformēts līgums uz 2600+300 par sajūga remontu un pārrakstīšanas izmaksas.Jautājums kā rīkotie šādā situācijā???jā māsīca ir blondīne,bet attaisnojumam varu teikt ka tiko ir izšķīrusies un ir stāvoklī,tā kā pirkšana bija stresainā stāvoklī.

xxx3x    3 Smiltenē arī ir tāds placis "Brauc arī Tu",tas ir,nopērc,bet nebrauc...nopirku mašīnu kuru pārdevējs,fiksais čalis, ātri izlaida patskati...mašīna no ārpuses kā konfekte,bet drīzi vien atklāju ka ir sasaldēta bijusi...slona radiatora nomaiņa 200 eiriki darbs + radiators 85 eiriki...riepas visas starp protektora saplaisājušas,kuras skatē neredzēja...plaukta pirksti aizlūzuši,kurus arī skatē neredzēja,vai samaksāja lai neredz...labi,ka lēni braucu kad nolūza,ja būtu ātrums,tad būtu vismas viens kūlenis...Šādi plači dzīvo tikai tāpēc,ka viņus neuzrauga ne VID,ne kāda cita iestāde...viņi griež naudu un apčakarē cilvēkus un neesi spējīgs savu naudu atgūt...ne Patērētāju tiesības,ne policija tev nepalīdz,vienīgi noalgot bandītus,bet viņi jau paši ir tādi.

av2  1 7 paardeveejs nellaava autinnu paarbaudiit, vai kaa???? Tur pat vinnss jau ta izdariija pakalpojumu, aizvelkot autinnu.
Nu vienreiz ir jaasaprot, nu veci autinni ir luuzznni, nu konstruktori...labaakajaa gadiijumaa. Ja pats ir ar galvu, rokaam, un ir rezerves naudinnu, nu var jau saremontet, un taa praatigi ripinaat. Jo taa luussana jau nekad nebeigsies.
Personigi man vienkaarssi riebjaas ( esmu to sen atpakll dariijis ) tirgot vecas masiinas, jo pirceejs vinemeer iedomaajas, ka tu atbildi par autinnu, it kaa pats vinnu buutu izrazzojis.
Par taadu naudu ir jaannem piniigi jauna massiina, jaa, liizingaa, uz izmaksaassanu, bet jauna, vai mazlietota no delera, ar GAARANTIJU. Kaut mazaaka,bez navarotiem , bet jauna.
Ko darit, ja ir taa noticis, kaa raksti? Neccakaree sev nervus, tas viens. Meklee SAVU mehaanikki, jo tie "ccalli no sevissa" tikai uzvaariities grib. Savs mehaanikkis vissu sacciniis 3x leetaak , un, pats galvenai, labaak.

aroganis  1 5 jā māsīca ir blondīne,bet attaisnojumam varu teikt ka tiko ir izšķīrusies un ir stāvoklī,tā kā pirkšana bija stresainā stāvoklī.

Piedodiet, bet te ir kaut kas cits jāsakārto no sākuma..............

Bonny  4 5 Kaut kas nenormāls ar visiem rējējiem, TĀPĒC UZRODĀS VISĀDI CITU CILVĒKU ČAKARĒTĀJI.
Nemaz nebrīnītos, ka PAŠI RĒJĒJI ARĪ IR CITU CILVĒKU ČAKARĒTĀJI !!!

Konkrēti uzrauj dusmas - kāds cilvēks nonācis neapskaužamā situācijā (gan jau, ka pati secinājumus izdarīja), bet nevar iztikt bez rējējiem. Tie savus žultainos komentus PAR KATRU CENU JĀIERAKSTA, IT KĀ MAŠĪNU CILVĒKI PIRKTU KATRU DIENU.

Es arī neesmu viszinīte un pietiekami bieži (tiesa, citos jautājumos) ir bijis jāpaļaujās uz citu cilvēku godaprātu.
Ceru, ka Jūs,, rējēji, no liktenis 10kārtīgi atrausieties.

Un nepārmetiet man šīs dienas komentāru. ES TIKAI MĀCOS NO JUMS !!!

Baklazans    1 oho komandosi un pat tantuki iesaka noalgot puikas lai piekauj pārdevēju
vai gribat iesēdināt cietumā to sievieti

ja juristi teiks ka tur neko nevar mainīt un tā visticamāk būs tad domāju viss prātīgak rīkoties kā raksta av2 atrast savu mehāniķi

Baklazans      bonny tant piediedot bet vai tad jūsu pašas vakardienas komentāri arī nav pieskaitāmi pie riešanas
dodat padomu kriminālai darbībai
vai arī iesakat izmisušai sievietei kurai jau pirms mašīnas pirkšanas bija smagi uztvert to visu filasofiski
atvainojos bet viņai šobrīd ezatērika un sasaistīto realitāšu teorijas ir pie vienas vietas
viņai vajag praktisku risinājumu

pieņemu gan ka jūs tos padomus rakstījāt no labas sirds
bet nolādēt citādi domājošos gan nav smuki

Bonny  1 1 Baklažān, vērsiet uzmanību uz manu pirmo komentāru.
Otrs komentārs sekoja pēc laika un padomāšanas, kā vēl tur var līdzēt, bet ne par to, vai ne?

Visādi citādi, mani šokē cilvēki, kuri pat attāli eost no situācijas, gatavi noriet.
Neviens nav staigājošā enciklopēdija, lai vienmēr spētu zibenīgi noreaģēt.

TENDENCE ŠEIT RAKSTOŠAJIEM IR NEPATĪKAMA UN TAS IR REGULĀRI !!!!

MAN LĪDZ JŪSU LĪMENIM VĒL AUGT UN AUGT !!!

joens  1 2 Ir lietas, kas tiek pārdotas as is - kā ir (godīgs brīdinājums, ka pārdevējam nav ne jausmas par pārdodamā kvalitātēm). Nezinu, cik tas LV ir juridiski pareizi, bet "vecajā pasaulē" tā notiek visapkārt. Lietotām precēm, ja pārdevējs nav attiecīgās jomas speciālists, citi varianti ir, kā to lai pasaka, nedaudz nesaprātīgi. Pircēji, kas uz to parakstās, parasti zina, ko ar tādu preci iesākt, ja izlien problēmas vai izrādās vispār nelietojama.

Par agresīvajiem komentētājiem - tādus ieteikumus var arī uzskatīt par kūdīšanu uz kriminālām darbībām un tam varētu būt paredzēti attiecīgi panti Krimināllikumā.

regina_dei_diamanti    2 Legāli Tu te neko nevarēsi izdarīt, jo pirkt un pārdot drīkst visu, ko vien vēlies. Paskaties, ss.lv tirgo pat mašīnas bez dokumentiem.... A kur tad viņi tos dokumentus liek?
Pārdevējs pateiks, ka neko nezina, teorētiski varbūt māsīca gribēja nopirkt to mašīnu rezerves daļām, nevis braukšanai, un ka viņam ir vienalga, vai mašīna ir vai nav braucama, ja māsīca pati nejautāja par tehnisko stāvokli. Nu un, ka pa 2600, mazums, kas par cik ko pērk...

Edg  1 2 Paziņot VIDam par šo nelietīgo auto tirgotājs lai pārbauda nodokļu maksāšanu. Ja vien ir kādi pierādījumi ka no viņa pirkts. Nu ķipa ir bijusi jau reģistrācija uz viņa vārda, vai kāds cits dokuments, kaut nodots CSDD utt.

Visādi citādi jau tur neko vairs, tā shēma visdrīzāk jau iestrādāta ne pirmo reizi.

Sallija2    2 Mani pārsteidz, ka tas pārdevējs vēl to servisu pēc pārdošanas sponsorēja, jo parasti vnk vairs neceļ klausuli vai nomet. Pazīstu tādus, kas biznesu uz to taisa - pārdod naiviem cilvēkiem lūžņus. Un mašīnu pērkot jau nav nekāda līguma, kurā summa parādītos vnk iedod naudu skaidrā un pretī saņem atslēgu komplektu, tehnisko pasi un to lapiņu, ko csdd iesniegt lai piereģistrētu uz sava vārda. Un par 2600 eur jau neko labu nenopirksi, ja pērk par tādu ciparu, tad ir jārēķinās, ka mašīna ir 10+ gadus veca un nobraukums būs virs 200 000 km, līdz ar to visas no tā izrietošās sekas.

kruumaajs  2 1 Ir divi varianti, pirmais : iztérét vél viena zefìra cenu remontos, vai atdot to lùzni śrotá. Jebkurá variantá vieni mìnusi.

igam    1 Par 1000e var pat nobirkt, labu auto.

kuks10    1 Tādi bezprideli iet no 90.g.,nekas tur nav mainījies..būs mācība,ja nemaldos pie auto dillera apskate un diagnostika maksā ap 60 eur.,ja negrib,tad viss ir skaidrs par autiņu..

SaintSin    1 Tie, kas sauc lozungus par aitām un cirpējiem, jums tas liekas normāli, ka starp cilvēkiem jābūt lopiskām attiecībām? tad jau var pateikt, ka ir cūkas un kāvēji un šāds gudrs "cirpējs" būtu pelnījis "cūkas" godu.
Apskate pie auto dīlera? Tās jau arī iekļaujas shēmā kā papildus naudas nokāšanas iespēja. Dumjā situācija - pie mums ļoti bieži kā normāla prece tiek pārdots vai nu viltojums vai draņķis. Un par to nav atbildības.
Un vēl - te vai tad nebūs gudrinieki, kas nezin, ka šur tur pietiek iesmidzināt, pieķīlēt, lai testa braucienu vai tehapskati izturētu.

joens  2 3 Pankūka ... nu kur var tāds naivums eksistēt ... it kā mēs paši ekskluzīvākie visā pasaulē un tā tikai pie mums notiek (nu ja, pasaules krīzi 2008. iesāka Kalvītis ne kādi tur brāļi Lēmaņi). Tā notiek visā pasaulē, USA varētu būt pat pirmrindniekos.

Citējot foruma personāžu UK - domāt vajag.

multi  1 2 Par placi un tirgotājiem jau pateica viedokli...
Bet nedomājat, ka privātie pārdevēji ir labāki, pārdod tādus pašus konstruktorus, jo paši iegrābušies... Bet labus auto izķer pāris stundās uzpircēji, sludinājumi jau visiem skaisti. Siksnas nomainītas, eļļas nomainītas un kapitālais uztaisīts un tas viss nesen pirms pārdošasanas (vai nav pasaka)
Smiekli nāk par izsitējiem :D Ja 2k vērts auto jāņem kredītā, tad izsitēji nav priekš tevis. Tur jābūt lielai naudai atpirkties. Savādāk labākajā gadījumā dabūs jaunkundze kriminālu pagātni + nosacītu cietumsodu sodu.

Lewis    1 Tīri teorētiski var caur tiesu anulēt pirkumu, argumentējot, ka pārdevējs ir slēpis informāciju par preces patieso stāvokli. Bet tas, protams, prasīs daudz laika un nervu.

Visdrīzāk jau būs jāpieņem šīs gadījums kā skola, kas maksā dārgi.

usinjsh    1 Nu jāsaprot tak ka mašīna ir lietota. Tas nav jauns auto. Tad vajadzēja slēgt ar pārdevēju līgumu par garantijas remontu. Bet kurš tādu dos lietotai precei.
Ko darīt? Pārdot un nopirkt ko lētāku un mazāku. Dēļ kā barot līzingu kompānijas.
Tas ir diezgan normāli ka lietotam auto ir kāda kapeika jāiegrūž iekšā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu