Auto- saplīsusi dzensiksna...

Nobraukums-- 90 000km, nevienam nenāca prātā ierosināt mainīt dzensiksnu...
Jūsu pieredze?

janisb    3 dzensiksna iekš mūsdienu auto nav manīta, vienīgi amīšos un tikai močiem, visdrīzāk plīsusi zobsiksna, un tām parasti servisa intervāls ir 60..80k, nav nācies redzēt auto kur ražotāja garantēts intervāls būtu lielāks. Siksnas plīsuma gadījumā autiņiem, kas jaunāki par 10 gadiem, parasti tiek iznīcināti vairāki vārsti, vairāki virzuļi, bieži arī motora galva tiek bojāta (vecākiem eksistē, izņēmuma kārtā, daži imūni atmosfēriskie motori, bet lielako ties zobsiksnas plīsums = motora kapitālais remonts).

Kurts69    3 Varu tikai izteikt līdzjūtību. Jā, pēc 90 000km nevajadzēja saplīst, bet diemžēl tā mēdz gadīties. Tāpēc gan zobsiksnas, gan eļļas maiņu vajagot veikt pirms ražotāja noteiktā laika. Protams nu jau mācīt par vēlu. Un te vēl jautājums, vai mašīna tika nopirkta jauna? Ja nē, tad var gadīties, ka nobraukums neatbilst patiesībai. Tāpēc pērkot lietotu auto zobsiksnu iesaka mainīt uzreiz pēc iegādes vai vismaz servisā veikt tās apskati.
Tagad remonts būs dārgs.

usinjsh  1 1 Interesanti kas tas par auto kam pie 90 000km pārplīsa zobsiksna? Vai 2.golfs ar 1.3 benzīna motoru?:)) Gan jau ka spidometrs nogriezts. Kad pērk auto ar to ir jārēķinās ka gan jau kilometri būs pagrozīti.

usinjsh    2 Bet par pieredzi te rakstot. Nopērkot auto nebūtu prāta darbs ticēt rakstītajam kad nomainīta zobene. Mainām siksnu ar visiem pričendāļiem un braucam droši to laiku ko iedevusi rūpnīca izgatavotājs. Cita lieta visādi blakus efekti: uz siksnas tek eļļa. Pat ja eļļa tek tikai uz daudzjoslu (rievsiksnas) siksnas, tas var būt bīstami. Tā pat pievēršam uzmanību daudzjoslas siksnas rullīšiem, ģeneratora brīvgaitas rullim. Ja tā siksna šo iemeslu pēc sāks sadalīties, tā var palīst zem kloķvārpstas skriemeļa. Tālāk zem zobsiksnas skriemeļa. Zobsiksna ir ok, bet tā šo iemeslu pēc pārlekusi, vārsti nolocīti. No rīta pielaižot auto dzirdam svešas skaņas, braucam uz servisu lai paklausās. Par to neviens pa galvu nesitīs.
Ja te rakstāmies pa autoservisu, tad nez vai tie būs pie vainas ja uz turieni aizbraucot teiksim sagatavot auto tehniskajai apskatei. Par tādām lietām jārunā. > Esmu nopircis auto, ko man vajadzētu tam izdarīt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu