Velo joslas Rīgā

Kaadas domas?.kaa es saprotu rigas dome akcentu liek uz pedaalju mineeejiem?uz tantinjaam..tie ir veeleetaaji..autovadiitaaji ja maaceejushi auto sakrat neies veeleet ?.

LaskovijMerzavec      siika16 ... pie mājām ir zema līmeņa skola, tātad attiecīgi vedam uz labāku. Pulciņi bieži vien ir otra galā.

Tam ir arī domātas ielas, infrastruktūra, lai varētu pārvietoties. Lai varētu pārvest kautvai bērnu uz otru galu. Pie tam, ja ar auto tā ir pusstunda, tad ar sabiedrisko pusotra.

Tad varbūt tie paši velopēdisti arī pasaka, ka viņiem nevajag Čaka ielu, priekš kam visu sačakēt, ir Barona iela, Tērbatas iela, bet tad vismaz atstājiet pāris ielas pa kurām braukt.

Chris1986      Nezinu, Laskovij, es ar skolas laikā gāju visādos pulciņos un sportos - tak ne mani, ne citus uz tiem neviens "nevadāja". Paši visur gājām. Arī uz skolu. Domāju, ka šodienas skolnieki noģibtu bezspēkā, ja viņiem uz skolu būtu kājām jāiet :D Kkāda galīgi tizla paaudze aug. Ai, lāb, man vienalga

Ljekainiitis      Pilsētas primārais transports ir sabiedriskais. Bet pēc PAR/Progresīvu uzskata -tādiem ir jābūt velorastiem. Ko vērts vienir ZIEMAS experiments ar Čakeni. Kad 10 velosipēdistu stundā dēļ korķos stāv pilni trolejbusi .

Aivariga      Velosipēdisti ir neredzami un apdraud satiksmi. Aizliegtu viņiem pilsētās pa brauktuvi uz tiltiem mīties un krustojumos tikai pa gājēju pārejām stumjot veļukus. Bieds sabiedrībai. Tad vēl mammas kuras minas pa priekšu, bet bērneļi vēl iepriekšējā krustojumā svārstās, nu tak stumjiet krustojumā tos veļukus reizē, visiem drošāk.

Felde    1 Autor,otrā tēma naņem komentu pretīm,atbildēšu šeit....
Fūrēm ceļu negriežu....ar to domāju-nemūku malā...lai bremzē aiz manis... Brsucu pa atļauto 1metru uz brauktuves.
Nemūku pat tad,ja kāds idiņš taurē....

rokons      Velo celiņi jau nodrošina pedalistus no iespējamām traumām, bet rada jukas satiksmes noteikumos.
Šodienas pieredze: Čakene posmā no Stabu līdz Tallinas ielai. Īsā laika posmā (pl 16 -17) aizbrauc ap 80 vieglo un pikapu. Pa velo joslu aizbrauc 4. Vellistu drošībai josla der tik tālu, kamēr auto nav jāveic labais pagrieziens. Gājējiem labajā pusē SARKANS, bet kā rīkoties ar iespējamiem vellistiem, kas var parādīties pietiekami strauji. Noteikumos ir paliels ķīselis ar vellistu klasifikāciju.
Tas pats attiecas uz skrejriteņiem, vēl vairāk - ar elektropiedziņu. Katram ir jāierāda sava, precīza vieta un kvalifikācijas kritēriji.
Nez kas būtu, ja man iegribētos pa Rīgu jāt ar zirgu. Arī atsevišķu joslu jāveido?
P.S. ja grib mani ieskaitīt vello nīdēju(tagad modesvārds - heiteru) grupā, maldaties. Tad jau drīzāk vellofobistu( vellobailuļu) grupā. Braucot tiem tuvumā saspringums ( stress) pieaug. :D

incis1    1 Kads sakars vēlētājiem ar velo vai auto braucējiem? Varētu padomāt,ka neviens autobraucējs vēlēt neiet,stulbums kaut kāds. Cita lieta,ka velojoslas ierīko nepardomāti,kur traucē viens otram autovadītaji un velobraucēji. Velojoslām jābūt,bet pārdomāti ierīkotām un autobraucējam jāskatās uz ceļu,nevis jāsēž degunu iebāzušam telefonā.

Vaukskis      Ja notiks, kā paredzēts, vēlētāji autovadītāji uz nākamajām domes vēlēšanām dosies tikai pēc 3 (!) gadiem. Velojosla A. Čaka ielā ir eksperimentāla, šovasar izdarībām centra ielās būs izmēģinājuma raksturs, politiķiem vēl būs iespēja veikt izmaiņas, taču tagad jāparāda, ka pilda priekšvēlēšanu solījumus, kas tika doti pērn. Pa šo laiku iespējams ar piemēru daļai šoferu mainīt viedokli vai vismaz pieradināt, ka turpmāk braukāšana pa pilsētu vairs nebūs tāda, kāda bija jaunākiem esot. Viss plūst, viss mainās.. .

laukroze      velo braucēju ar stāžu, braucu jau no kādiem gadiem15smit pa Rīgas ielām, braucamo daļu, pēdējā laikā var redzēt, ka daudzās vietās ļooooti sliktas kvalitātes asfalta segums, brauc bedrē, saplēsi kameru, vai spiesta lieta apbraukt ar lielu līkumu..ne visur pārdomāti riteņbraucēju joslas, te kādu posmu ir, te izbeidzās...sasvstarpēja kultūra, ka jau te minēj zemā līmenī, cenšos pamāt, ja kāds autovadītājs uz ceļa palaiž, pieņemsim gājēju pāreja, kur ceļš tāpat jādod...pa slaveno Čaka ielu nav braukts, jo nesanāk maršruts, domāju, ka ričuks ir ļoti ērts pārvietošanās līdzeklis, Rīga vispār ir neliela pilsēta, un ar velo var sasniegt daudz ātrāk vajadzīgo vietu kā ar auto..;)

av2  1   Ok, lai ir velo joslas, un arii velobrauceejin , ibj , ieveero satiksmes noteikumus. Un par to neieveerossanu sannem sodus taapat , kaa auto brqauceeji. Redzi, probleema jau ir taa, ka velobrauceejus tiessi meeggina iecelt sveeto statusaa nezinkaapeec.Aizxiet jau tik taalu , ka passi velobrauceeji...naturaali mauc viens otram virsuu taa, ka luuzt kauli, jo vienkaarssi vinniem viss p***j , diemzzeel.
Taapeec arii ir tie knoflikti. Ne jau taapeec, ka kadam baigi vajadzeetu tiessi pilseetas centros iebraukt ar autinnu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu