Balts dūmu mutulis no izpūtēja Mazda 626

Labdien!
Nedaudz mazāk kā pirms nedēļas nopirku Mazda 626, 2000.gads, 2.0 benzīna (95.marka), motors, hečbeks ar jaunu skati (līdz 2017.g.martam).
Problēma tāda, ka auto iedarbinot, pēc apm.5 sekundēm no izpūtēja nāk balti dūmi (sākumā diezgan izteikti, mutuļojot, vēlāk, kad iesilst jau nedaudz mazāk). Saprotu, ka tagad vēl ārā auksts, bet, manuprāt, dūmo pārāk daudz, arī neērti citu vadītāju acīs paliek.
Auto nopirku ar praktiski tukšu bāku un tad nedūmoja. Sāka dūmot pēc benzīna ieliešanas Nestē, Jelgavā, pēc nobrauktiem 5-10 km. Nu jau papildus ielietajai degvielai, esmu lējis vēl citās DUS (Statoil un Trest). Efekts nav mainījies
Par šo problēmu esmu izlasījies krustām šķērsām, taču tipisko blakus parādību man nav. Respektīvi, tosols un eļļa ir pietiekoši un nekrītas, taču autiņš auksts lec ļoti labi (ne gluži no pus grieziena), bet gana ātri. Degvielas patērīņš arī normāls - šobrīd 9,2 vidēji un krītās. Mašina braucot neraustās. Sīkāk neesmu pētījis, jo nezinu, kam ir vērts ķerties klāt.
Vai kādam ir padoms, kas varētu būt pie vainas?
Paldies jau iepriekš par konstruktīviem komentāriem/ieteikumiem.

Rainstorm      E95 dēļ bioetalona piejaukuma jau arī nedaudz vairāk dūmo aukstajā laikā. Ja jau bija ar tukšu bāku pie pirkšanas-nevar zināt cik ilgi tāds stāvējis. Pa ziemu tur tiešām var bākā var rasties kondensators. Derētu arī paskatīties uz pēdējo eļļas maiņu. Tas, ka ir kaut kāda uzlīme-vēl ne par ko nelīdzina. Arī pārējos šķidrumus nenāktu par sliktu nomainīt.

berta30    1 Mana 1998 gada mazda kūp tāpat . Servisā tik iesaka ik pa laikam pieliet eļļu un braukt . Vasarā nekūpēs ;)

Skywolker      Tev ir beigts motors 2020-08-05

MegaPixels  1 5 Ja dzinēja galvas blīve n-to gadu laikā ir zaudējusi spēju nodrošināt hermētiskumu, līdz ar ko kādā no cilindriem nonāk nedaudz dzesēšanas šķidruma, kas arī izsauc tos baltos dēmus. Ko darīt - pirmām kārtām uzmanīgi pievilkt (pareizajā secība!) dzinēa galvas skarūves. Ja nelīdz, tad nomanīt galvas blīvi. Ja tas nelīdz, tad jau nopietnāki kreņķi, piem. dzinēja galvas deformācija. 2020-08-09

tracer  1 1 Latvijaa auto ..no leetaa gala paardod tikai tad ja ir vai nu ruusa vai beigts motors..neviens labu nepaardos..atcerieties to 2020-08-09

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu