Alus

Alus - jautājumi un diskusijas

Kā atvērt aizsalušas durvis? (22)
Šorīt bija neliels sals, apledojums. Pa nakti lija, tad piesala. Durvis mašīnai nevērās vaļā. Zinu, ka kaut ko smērē vai pūš. Dodiet padomu!
Ir speciāls silikona aerosols, ar ko apstrādāt gumijas durvīs! Notīri gumijas-uzpūt-ar neuzsūcošu lupatiņu pārvelc.
Slēdzenēm ir tādi mazi aerosoliņi nopērkami avārijas situācijā(tik neatstāj auto, turi somiņā)
Visu var nopirkt benzīntankos-dārgāk, Maximās; Rimi-lētāk, specializētajos auto veikalos-vidējas cenas.
ir speciāls silikona spray durvju gumijām un speciāls wd40 baltā white greese eņģēm kura smidzinot šķidraun tad sabiezē un nav problēmu ja protams nav sarūsējušu mehānismu izjauc, jāiztīra , tad tie jāsaelo ar biezu litija ziedi WD40 nav paredzēts šada veida apstrādei, pareizais risinājums ir silikona aerosols, rudenī nopūt visas durvju gumijas, sezonu kalpos... Minētie padomi ir preventīvi pasākumi... Aizsalušās durvis jāatkausē... ar lodlampu,fēnu,siltu ūdeni vai jāpagaida saulīte... Atbildes par to, kas jaadara, lai durvis neaizsaltu. Ja jau aizsalushas, tad parasti ne visas. Parasti kaadu var atveert, nu vai izmanto iepaziishanaas iespeeju, lienot caur bagaazhnieku. Pieseedies pie stuures, iedarbini un brauc. Apm. peec pusstundas probleema pazudiis. Ja lauziisies aizsalushajaas, vari sabojaat durvju rokturi vai gumijas, paliidz tikai karsts uudens vai feens. ··· Alus: Kā atvērt aizsalušas durvis? lasīt visu diskusiju (22 atbildes) –»
Bonus – malus klase OCTA jaunai mašīnai (7)
Nopirku otru auto,apdrošinot OCTA jaunajai mašinai parādās 6. bonus -malus, bet vecajai mašinai ir 14. bonus malus klase. Vai abām mašīnām nevajadzēja būt vienādai bonus-malus klase?...
Pie mums šī sistēma ir uztaisīta tik stulba kā nekur citur pasaulē. Tas tāpēc ka viņu paši apdrošinātāji taisīja. Ja būt ka pie cilvēkiem Eiropā un abi auto vienas apdrošināšanas klases, tad vispār neko papildus pirkt nevajadzētu. Tur apdrošina draiveri un viņa nekonsekvento rīcību, ar dzelzi kā tādu nav nekāda sakara šai sistēmai. Paņem savu polisi, kāda nu tā ir katrā zemē, papīra lapa, e-veidā, vai ieliktnis logā, un brauc. Tāpat ar diviem auto vienlaicīgi nebrauksi. Un ja kāds cits grib ar tavu mantu braukt, viņam pašam ir jāpērk polise. Ibio auto pēc definīcijas pats nevar braukt un sūdus vārīt uz ceļa.
Bet pie uztaisīja tā ka jāpērk katram transporta līdzeklim atsevišķi, un viss ir pakārtots viņam. Nav trīs reizes jāmin kam tā sistēma izdevīga. Itkā auto pagalmā stāvot varētu ziepes savārīt. Tas dod arī iespēju to polisi stiept kā kuram patīk.
Vissmieklīgākais iznāca reiz manai tantei, vīrs invalīds nomira, bet uz autiņu palika 50% atlaide. Tad nu kādus gadus 8 nepārrakstot varēja braukt pa lēto. Cik naudas pazaudēja tie blēžu kantori aiz savas alkatības neņemos rēķināt, bet pietiekoši.
Vislabāk būs ja griezīsies kantorī kurš pārrauga tos blēžus, neatceros kā sauca, bet agrāk viņi bija Lomonosova ielā 9.
Jautaajumus uzdod LTAB lapaa, vinji vispaar atbild. tos blēžus uzrauga asociācija, kurā ir blēžu kantoru valdes locekļi, vai īpašnieki. Smieklīgi Jā... vajadzētu abām būt vienai bonus klasei 14. ja nu vienīgi tie auto nav reģistrēti uz vienu īpašnieku... :) Lomonosova ielā bija valsts kantoris kurš pārrauga apdrošinātājus un nodarbojas ar neapdrošinātiem gadījumiem, tas šķiet bija valsts pakļautībā. Varu kļūdīties, bet der pārbaudīt. ··· Alus: Bonus – malus klase OCTA ... lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Bezalkoholiskais alus (32)
Tauta, lūdzu, vajag informāciju par bezalkoholisko alu - rakstīts, ka bezalkoholiskais, bet tuvāk papētot atklājās, ka tomēr alkohols ir 0,5%! Vai riskēt un braukt pēc tādas vienas alus pudeles izdzeršanas!?
Vareetu pilniigi droshi arii divas ! ;) No divaam taadaam Tev max buutu 0.2 promiles ja dzerot arii kaadas paaris maizes paeestu vai kaut ko citu uzkostu. Parasti jau bezalkoholiskais alus ir 0.3 kropļa pudelītēs..:)Un viena nullpieci promīlle tavā rumpī pazudīs ar galiem,ja vien bulīmija nav tavs draugs un darbs strādāt par cirkuļa modeli... Izdzer paaris glaazes uudens, apeed desumaizi un vari braukt ar pilniigu paarlieciibu un bez stressa. Nee, nevareetu. nekad neesmu sapratis - kāda jēga dzert bezalkoholisko alu vai, piem., pīpot beznikotīna cigaretes :) ··· Alus: Bezalkoholiskais alus lasīt visu diskusiju (32 atbildes) –»
Bonus malus klases (16)
Kad valstij no cilvēka jādabū nauda, tad viss notiek tik operatīvi un automātiski! Bet pamēģiniet kaut ko dabūt no valsts atpakaļ! :)) Uzreiz atgriežamies akmens laikmetā....papīri, rindas un birokrātu garlaikotās sejas. To ...
Un kas tad tas ir? .
kopš kura laika apdrošināšanas kompānija ir valsts ???????
MALUS – apdrošināšanas riska palielinājums.
BONUS – apdrošināšanas riska samazinājums. Šito izmantojumu, pierādot vīram, ka viņš regulāri pārmaksā par polisēm - šim kaukāds aģents kompostrē ausis, ka pie viņa esot vislētak.
Ja mācēsiet braukt, tad jums tā bonus-malus klase būs kāda 9-11 ... un nav ko stresot, paši vainīgi, ja braukt nemākiet :) .

Nevajag - nu tak nomaini šito uzvārdu, tāpēc jau tev neviens neko nedod, ka nevajag ;)
··· Alus: Bonus malus klases lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Kādas ir jūsu atsauksmes par alu Labietis? (30)
Fb reklāmas ,ka vedīs līdz durvīm. Neko negribu reklamēt , pat prātā nenāk.
Par alu-nezinu. Par piegādi-vienu kompāniju pirms brīža ietupināja. Paši dzina,paši piegādāja uz svilpienu. Algas/pensijas dienās atskrēja pēc naudiņas... Bet re-kādam atkal nepatika... Vispār ļoti bēdīgi, ka pašiem jāiet pēc pārtikas produktiem uz veikalu :( Tur reāli ir vislielākais infekcijas perēklis. Dzīvotu, es Rīgā, noteikti izmantotu lielveikalu produktu piegādes iespējas. Ārpus Rīgas viņi, diemžēl, neko nepiegādā :(
Runāja, ka atļauta alkohola tirdzniecība internetā. Meklēju googlē, bet neko tādu neuzrāda
A tā cenšos visu - tipa ziepes, C vitamīnu, mazgāšanas līdzkeļus, tualetes papīru utt. pasūtīt uz pakomātu blakus savai mājai. Diemžēl, pārtika tikpat kā netiek piedāvāta. Varēja tak fasētos produktus piegādāt
Tinte, izskatīju - no tiem visiem Bio-šmio veikaliņiem (ar makaroniem par 4 EUR paciņā - roku darbs :D) tik Nuko ir vērā ņems. Un ja tur mēģina kko pasūtīt, tad parādās, ka piegādā tik Rīgā un pierīgā Es alu dzeru lloti reti. Un tad .....tikai kaadu letinnu tumssso, vai Iiru tumsso. Un deell labas kompaanijas.
Par konkreetu alu viedoklla nav. Bet, malachi, ka piegaadaa maajaas. Ssobriid tas ir lloti svariigi.
Viens no labākajiem aliem tiem,kam patīk izbaudīt ko savādāju. Diezgan specifiska garša. Viņiem ir dažādi veidi,bet man liekas, ka visiem ir pelašķu garša. ··· Alus: Kādas ir jūsu atsauksmes par ... lasīt visu diskusiju (30 atbildes) –»
Kāpēc visi pudeļu ali ir gāzēti? (29)
Atceros, ka padomju laikos gāzēja limonādes, bet ne alu. Vai, varbūt, kļūdos? Mūsu senči tak arī negāzēja alu, ko taisīja. Kas izdomājis, ka viss alus ir jāgāzē un tad tas ir garšīgāks? Varbūt, kāds var ieteikt kādu ...
Chris, kas vienam izlīst, citam ielīst. Tāpat, ko viens izmet, cits iemet. 😉 Nezinu, kāds tam iemesls, bet, ja negrib gāzētu, var taču dzert izlejamo. Kaut gan tam arī spiediens ir un burbulīši skrien. Bet, ja alus negāzētos, putiņu netaisītu, vai tādu suslu vispār dzert gribētos? Nezinu.
Mani drīzāk sidri uztrauc, kāpēc mums tie ir saldi kā limonādes ne tādi riktīgi kā britiem.
Kādu laiku strādāju alus ražošanā. Varbūt kāds vēl atceras Lodiņa alu. Padomju laikā alu pildīja pudelēs svaigu no mucas, kopā ar to pašu dabīgo Co2,kurš izdalās rūgšanas procesā. Tāpēc arī šis alus nevarēja ilgi uzglabāties,jo turpinājās rūgšanas process,līdz tas ieskāba. Tas pats tagad tik izreklamētais dzīvais alus. Lai alu varētu ilgstoši uzglabāt,to pasterizē,bet lai izskatītos pēc dzīvā alus un rastos putas,to pirms pildīt pudelēs,uzgāzē ar tehniski iegūtu Co2. Tāpēc nebrīnieties,ja jūsu alus smaržo pēc mehāniskās darbnīcas,kur Co2 izmanto metināšanā. Ražotājs ekonomējot naudu,var pārtikai paredzētās gāzes vietā, paņemt tehnisko. Lai alus būtu dzidrs,to filtrē un tas ir dārgs process. Nefiltrētais alus ir labs mārketinga triks,kur šis process ir izlaists,bet cena pat augstāka. Tas bija par īsto alu,kuru Latvijā ražo vēl pāris rūpnīcās. Viena ir Bauskas alus,bet par citām neesmu pārliecināts. Lielākā daļa rūpnīcu ražo alu pēc tā sauktajiem rietumu standartiem. Alus koncentrātu sajauc ar ūdeni un pievieno lēto spirtu,cik nu to grādu vajadzīgs,bet pēc tam uzgāzē. Grūti pateikt,cik tur no dabīgā,cik mākslīgās krāsvielas un garšas uzlabotāju. Taču vajadzētu gan uz pudelēm rakstīt,ka tas nav alus,bet tikai alus dzēriens, līdzīgi kā surogātu vīniem. Chris1986 jautājuma autora komentārs0 0 JurisK, bet tu nejūtu atšķirību gāzētības ziņā, ja paņem kafejužņikā alu no muciņas un pēc tam to pašu šķirni veikalā pudelē nopērc? Nē, nu, var jau būt, ka man uz vecumu daudz kas rādās un tev ir taisnība, ka pudelēs speciāli negāzē ar Co2
--------------------
Pamēģini to pudeļu alu izliet kausā pirms dzeršanas ;)
Būtu es azartiskāks, būtu gatavs saderēt, ka atnesot 2 kausus, kur vienā ir ieliets alus no krāna, bet otrā - no pudeles, Tu neatšķirtu, kurš ir kurš (ok, var veikties un 1x uzminēt, bet regulāri - nekad) :) Un, it īpaši, tas attiecas uz visādiem mežpils, tērvetes, užavas utmldz. aliem :)
Nez vai tāda šķirne būs atrodama! CO2 rodas rūgstot dabīgā ceļā,bet sagāzēt drošāk-nepasterizētais var izšaut... Atrauj korķi un atstāj līdz vakaram-šitie vairs ne pēc suņa negaršo! ··· Alus: Kāpēc visi pudeļu ali ir ... lasīt visu diskusiju (29 atbildes) –»
Kā mājās taisa medalu? (11)
Vai lūdzu vecmāmiņu recepti neziniet?
Re ko atradu i-netā medalus recepte:
22 l ūdens, 3 l medus, 50 g apiņu,75 g alus rauga vai 5 g rauga.
Medu izšķīdina ūdenī un vāra katlā uz mērenas uguns, līdz vairs nerodas putas un šķidrums kļūst dzidrs. Vārot misas apjoms samazinās, tāpēc to papildina līdz sākotnējam līmenim ar karstu ūdeni. Gatavā misā jābūt 11...12 % medus. Katlā iegremdē maisiņu ar apiņiem un vāra vēl 30 minūtes uz stiprākas uguns, noņemot putas. Atdzesē līdz 30 grādiem, tad izkāš caur smalku sietu vai dubultu marli tīrā mucā, pievieno alus raugu un atstāj rūgšanai telpā, kur gaisa temperatūra nav zemāka par 16 grādiem. Tvertnei nav jābūt pilnai, citādi straujas rūgšanas laikā tas izšļakstīsies. Mucas caurumu apsedz ar tīru drānu, bet pēc piecām dienām, kad strauja rūgšana beigusies, caurumu aizbāž ar tapu un mucu novieto pagrabā ar dibenu uz augšu, lai aizkavētu tālāku rūgšanu un noturētu ogļskābo gāzi alū. Pēc 2 vai 3 dienām jauno alu var pārliet pudelēs, aizkorķēt un salikt pagrabā uz sāniem. Pēc dažām dienām var garšot nedaudz putojošu aromātisku dzērienu. Laika gaitā tas kļūst stiprāks un garšīgāks..
Alus raugu dabuut ir gruti :(

Parasto raugu izmantojot - alus nesanak diezko garshiigs :(
Tautiesi !!!!!

Jautajiens................ a kur jus sadabusiet tos 3 kg medus alinam ????

P.S.Jaatminas ka agrakos laikos nebija neka tur cukura, ij nekada DanSugera, bija medus......

Ja ir kada jauna, skaista, biteniece, atsaucies.
a tu zini kā galva otrā dienā sāp????es vienreiz mūža tikai pašu brūvēto ir dzēris un nekad vairs mūž to nedzeršu:Dun man vecmamma divtikvairāk medu lika,nekā tanī recēpte ko te iesvieda:P man ari diavas receptes, pati nekad neesmu taisījusi
``miestiņš```
medus- 250gr, raugs - 5 gr, 1/2 citrona vai citronskābe - 1 gr.
ūdeni uzvāra, pievieno medu, izmaisa atdzesē līdz 25 *C. Tad pievieno raugu, citrona šķēlītes vai citronskābi un siltā vietā raudzē 10 -12 stundas.
``medus dzēriens``
500g rudzu maizes, 5l ūdens, puspaciņa rauga, cukurs, medus pēc garšas.
nobriedušu maizi sagriež šķēlēs apgrauzdē brūnu pārlej ar verdošu ūdeni. pēc pāris stundām šķidrumu nokāš, pieliek cukuru, izšķīdinātu raugu un siltā vietā raudzē. Dzērieu atdzesē, pirms pasniegšanas galdā pieliek medu.
··· Alus: Kā mājās taisa medalu? lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kurš alus labākais? (20)
Kurš no Latvijā nopērkamajiem aliem jūsuprāt ir labākais.
Manupraat Bauskas dariitavas gaishaas versijas. Cik cilvēku tik gaumju. Man garšo Tērvetes oriģinālais, Cēsu brūža rūgtais,Užavas, Brālis. Man patīk Užavas un Bauskas... Tērvetes ;) nesen pagarsoju Iljgjuciema medalu...tagad tas mans miljakais:) ··· Alus: Kurš alus labākais? lasīt visu diskusiju (20 atbildes) –»
Alus recepte (11)
alus=garšīgs un veselīgs dzēriens. Es izmantoju lūk šādu recepti: raugs + cukurs + silts ūdens + gatavināt 7 dienas. Vai kādam būs piebilde kā šo recepti uzlabot?
Tā jau vairāk izklausās pēc ļergas:))) kur ir iesals un vēl ši un tas???? Ja, izlej to govim, un noperc kartigu nefiltretu un nepasterizetu alu. Ja vien pats sev nelabo zobus, nelapi kurpes un zekes, ka ari negriez matus, tas var lieti noderet.
Protams, ja esi aldaris pec aicinajuma, es loti atvainojos un esmu gatavs tavai pirmajai trislitrenei.
Nopērc normālu alu! :))) Tā visa vietā minerālītis Mangaļi!
Bet agrāk es klāt liku medu!(Pēc garšas)
Es līdz šim domāju, ka alum vajdzīgs iesals, apiņi, smalka mācēšana... Bet izrādās, ka parastu bražku ar var saukt par alu. Mdēeeee... ··· Alus: Alus recepte lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Alus ar šņabi (18)
Vai alu ar šņabi ir veselīgi jaukt ?
mieži un rudzi tak ir veselīgi, ja maizē jauc, kampē šķidrumā nevar? ;) Dziļumbumba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lai "attīrītu" organismu- veselīgi! :ppp jaa.

vodka bez piva - denjgi na veter! :D ··· Alus: Alus ar šņabi lasīt visu diskusiju (18 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu