Kā ceļu policija pierāda pārkāpumu?

Iznāca tāda nepatīkama saķeršanās ar policistu. Viņš apgalvoja, ka esmu parbraukusi krustojumu pie sarkanās gaismas (pie Nacionālā teātra). Izrakstīja man protokolu, es nepiekritu. Tagad man jādodas uz Gaujas ielu. Neparādīja ne foto ne video.
Jautājiens tāds - vai viņam ir kaut kāds materiāls, lai piesietu man šito pārkāpumu? Un vēl - ja es pārbraucu krustu pie sarkanās, tad, vienalga kādā veidā viņš arī pārkāpa noteikumus, jo bija man aizmugurē, bet ne sirēnas ne gaismas signālus es kaut kā neredzēju.

Tā kā mana ikdiena nav pārkāpt noteikumus, un kārtot situācijas pa latviešu modei, tad būsu priecīga par jebkuru padomu.
Paldies!

lapsu_aacis (2010-06-15 11:40)      /meemaa apbriinaa noraugaas uz santiimpiseeju pieredzi santiimpishanaa/

pieredzes bagaatie policijas protokolu atspeekoshanaa, tiesvediibas celjaa, sakiet man- bija veerts? nu, taa reaali, saskaitot izteereeto laiku, nervus, birokraatiju un konverteejot to naudas vieniibaas, pieplusojot honoraarus juristiem.. BIJA veerts???

vakara_kjemiiba (2010-06-15 11:43)      Piekrītu Silver par to ka ceļu policistam vienmēr taisnība, īstenībā pē pieredzes zinu, nu nevar lekties ar viņiem, labāk patēlot aitu, pasmaid;it un pat izbirdināt asaru, iedarbojās vienmēr, kā tiko sāc kačāt tiesības, tad vsje!!! Nu ja jau tā sanācis, tad protams jāmēģina ko pierādīt, bet nu...atliek tik novēlēt veiksmi

edmunds (2010-06-15 13:06)      ko juus te meiteni baidiet - man 8 gadiijumos no 10 ir izdevies jau gaujas ielaa panaakt ka vinji sodu atcelj. taa kaa ir veerts paspirinaaties, iipashi ja nejuuties vainiiga/tas nepalielinaaja satiskmes bisstamiibu/nebija apzinaats ru[pjsh paarkaapums peec buutiibas.

esmu pat policistiem pieraadijis ka braukt 4 no riita pie sarkanaa pari paarredzamas krustojumam kuraa nav citu automasinu nav noziegums - palaida valjaa :)

meenestins (2010-06-15 13:15)      ja viņš nevar pierādīta ar taustāmu materiālu,ka esi vainīga,tad lai iet dillēs!! Un policistiem ne vienmēr ir taisnība!!! Viss atkarīgs no tā,ar kuru kāju viņš tajā rītā izkāpa no gultas un vai sieva viņam iedeva!

Satelits_Dzeja (2010-06-15 14:18)      JurimK: Es šad tad braucu to krustojumu un man tur nekādu problēmu nav bijis. Ja no centra brauc un es iebraucu dzeltenajā, tad pie tā paša ātruma arī otrais ir dzeltenais - tie abi luksi slēdzas ar nelielu nobīdi tomēr un pēc manas pieredzes tieši tik kā 50 km. Vienīgi ja brauc ļoti akurāti un tajās sliedēs sabremzējas, tad var sanākt neveikli stāties pie Vanšu tilta tuvākā luxa.
Rīgā vispār ar luxiem manuprāt ir tīri ok. Agrāk bija krietni dullāk. :) Tagad tomēr skatās, kādas plūsmas un tās sekundes.

Nawarda (2010-06-15 14:36)      Vienreiz man šitāda braucēja ,ietesa sānos..likās,ka baigā labā braucēja(vinai likaas..)!Un vēl uzdrošinājās pateikt-ti sto na miņa ņesmatrela!!Lieki piebilst,ka arī viņai tiesības uz dažiem mēnešiem nost!Riebjas bezatbildība un visuvarenība!
Piekrītu bru_nettei .

Riigas_spliins (2010-06-15 14:51)      gribi būt līdzīgāks par citiem, pašikot, šerpi braukt, iemācies par to maksāt, sarkanā gaisma un ātrums ir maksas pakalpojums ar limitētu punktu skaitu:)) zajebaļi ņuņāt

amis1971 (2010-06-15 15:32)      Vajaga uzreiz prasīt lai parāda video ar datumu laiku un Tavas mašīnas nummuriem. Ja nevar parādīt, pieraksti vārdus un uzvārdus no dienasta apliecībām un uz Valsts policiju pie ceļu policijas šefa prom. Kad es paprasiju apliecību uzreiz palaida.

Riigas_spliins (2010-06-15 15:39)      ami amīti tikai nedirs, ja:P)))))

kautkas (2010-06-15 15:40)      taisniibas labad jaasaka, ka dzeltenais signaals arii skaitaas aizlieguma signaals :)

Vucis (2010-06-15 16:02)      Diemžēl policijai šoreiz taisnība: pie dzeltenā signāla krustojumā iebraukt aizliegts - tāds ir likums. Var saprast tevi - izlaidums, satraukums, steiga, neuzmanība. Pēc sliktākā scenārija, ņemot vērā šos apstākļus, varēja notikt daudz lielāka nelaime. Pieņem to kā mācību.

Ja ir iespēja - vari mēģināt pierādīt, ka strauji apstāties bija bīstami, bet citādi... Ļoti labi tevi saprotu - pati nespēju pierast pie tā, ka dažiem jaunajiem luksoforiem zaļais signāls nebrīdina par pārslēgšanos. Mani tas reāli besī - iebraucu pie dzeltenā, bet izbraucu /ar mātes vārdiem uz lūpām/ jau pie sarkanā.

hren_vam (2010-06-15 16:28)      vai nu māqcies no galvasvisus noteikuma punktus.... jeb vienkārši samaksā sodu.. jebkurā gadijumā pie izsktatīšanas Tev tādus batonus sāks spraust, ka noticēsi visām bļēnām... protokolu neaunulēs vienozīmīgi, un no CSDD 4 punkti...

slaids (2010-06-15 17:54)      Gaujas ielā vairāk tic policista protokolam un viņa iesniegtajam paskaidrojumam ! Tā ka esi gatava jau padoties .
Tomēr vēlu veiksmi cīņā ar CP un stiprus nervus !

garaamejoshais (2010-06-15 23:52)      aarpraac kaadi juus esat mulkji dazhi:D pietiek ar to, ka visnh redzeeja... ja nav kameras pieraada ar dienesta zinjojumu un protokolu

viirietis (2010-06-16 11:33)      Es varētu grāmatu uzrakstīt par savām attiecībām ar CPistiem!:) Nav man "pupi", jāiztiek ar argumentiem:)

garaamejojosais, viens no muļķiem esi Tu!:) Cik nav dienesta ziņojumi un protokoli "izčakarēti"!

garaamejoshais (2010-06-16 23:22)      viirietis, mulkis esi tu.. ja darbiieks nav pats tuftu tur sarakstijis tad NEVIENS!!!!

kritejs (2010-06-19 11:07)      Kādi te visi nevainīgi, bet sodīti. Pateicoties tādiem tipiņiem arī Latvija ir pakaļā. Māk tik zagt un kašķēties. Nešaubīgi policis pazina pārkāpēju tāpēc gribēja atriebties un brauca caur visu pilsētu lai noformētu proķi par sarkano gaismu kad dega zaļā. Es viņa vietā vēl ierakstītu, mukšanu, pretošanos, avarījas situāciju, agresīvu braukšanu un vēl šmigu ar attiekšanos no pārbaudes. Policijas darbinieks ir valsts amatpersona un viņam nav viss jāfilmē lai ko pierādītu! Nez kāpēc mani netur, mož es vispār nebraucu. Izlasot aprakstu es domāju, ka esi pārkāpusi. Tas ka sods bargs tas ir cits jautājums. Uzrakstīt sūdzību jau var, lai pierādītu Latviešu sīkstumu (daži šejienes tirliņi to pierāda) :)))))

av2 (2010-06-25 14:50)      Protams, ka tiesa tic vairaak policistam. Nieintreseeta persona tak.
Bet ir jaatiesaajaas 100%, ja esi nevainiigs. Varbut ir veerts ssitaadaam situaacijaam uzstaadiit autinnaa nelielu digitaalo video kameru, kas ieraksta vissu, kad tikai iedarbini motoru. Nav nemaz daargas vairs taas....Un tad ir video pieraadiijums tam, kas noticis IISTENIIBAA krustojumaa, vai pat....avaarijaa.

Silver (2010-06-25 15:10)      edmunds (2010-06-15 13:06) personīgā pieredze
ko juus te meiteni baidiet - man 8 gadiijumos no 10 ir izdevies jau gaujas ielaa panaakt ka vinji sodu atcelj.
---------------------------------------------------

:))) Man arī ir izdevies atcelt sodu. Pat PIRMS Klijānu ielas. To sauc par kukuļdošanu. :)))

Nekaunīgākie un atklātākie meli, ko esmu redzējis! Ja tas kantoris vispār ir pārcelts no Klijānu ielas un Gaujas ielu, tad tas ir noticis nesen un 10 pārkāpumus pa to laiku Tu neesi izdarījis.

Melis...

edmunds (2010-06-25 15:19)      nepiesienies vaardiem, silver! gaujas iela ir sugasvaards, cp midzenis :)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu