Ziemas riepu kombinēšana

Pilnīgi piekrītu, iepriekšējā tēmā runātajam, ka uz ziemas riepām nav jāekonomē. Zinu kā ir, kad sanes, zinu kā ir pazaudēt kontroli par mašīnu. Tieši tāpēc funktierēju pirkt tiešām labas ziemas riepas.

Kad sāku pētīt cenas un skaitīt naudu, aizdomājos par kaut kur dzirdētu versiju - ja rocība ir ierobežota, tā vietā, lai nopirktu visas 4 riktīgi labas riepas, teiksim no tā paša goodyear, uzliec 2 labas priekšā (priekša velkošā), un pakaļā atstāj vecās. Saprotams arī ziemenes, saprotams, tie paši izmēri, bet citas ražotāja, ne tik labas.

Ko teiksiet? Tas tā varētu būt? Ir rezons tērēties uz 2 dārgām, ja pakaļā atstāj kaut kādu pagājušā ziemā pirktu ap 35ls pirktu širpotrebu, jeb jāsaņemas uz visām 4 dārgajām?

ps. ja nu jums arī ir interesanti papētīt ziemas riepu testus ar komentu par ķīniešu precēm:

http://www.laneks.lv/lat/informacija/testi/jaunakais_adac_ziemas_riepu_tests_letas_bet_bistamas/

kritejs (2010-10-22 10:34)      Bija laiks, kad tubriku trūkums bija ļoti liels, tāpēc priekšā bija labas naglenes, bet aizmugurē pabrauktas vasarenes. Ko tagad baigi lielīties kā braucu un neslīdēju, pilnīgas muļķības. Pareizak būtu lai visas riepas ir vienādas. nevi spriekšējās labākas, pretēja gadījumā pie neveiksmīgas apstākļu sakritības papados tāds, ka maz neliekās un tad varēs raudat! Varbūt slīd tanki ari, bet tas ka uz tilt mieŗīgi braucot samet tā ir ikdiena!

JurisK (2010-10-22 11:00)      Varu derēt, ka vismaz 80% komentētāju nespēs savākt slīdēt sākušu autiņu ar priekšpiedziņu. Nav ideālu un universālu riepu, variants ar divām labām, divām sliktām ir sliktākais no iespējamajiem, īpaši jau priekšpiedziņai. Ja naudas pietiek - pērc 4 jaunas un labas, naudas mazāk - 4 atjaunotās, naudas vēl mazāk - 4 labo zīmolu lietotās. Neviens variants negarantēs no iespējas saslīdēt!

typhoo (2010-10-22 14:06)      Atjaunotaas ir ljoti jaaskataas, kaadas.
Ja piemeram Vacijaa atjaunotaas ar Continental prokji (pirms paaris gadiem Latakko piedaavaaja) tad tas bija tiiri neko, tikai vaaji sniegotaa ziemaa taas der uz 2 ziemaam, vienu gadu viens paaris priekshaa, otru otrs paaris. Miiksta gumija, ljoti aatri dilst. Un baiss disbalanss, pa 150 gramiem uz riteni bija jaaliek....
Pirkt sheit atjaunotaas Starway es neieteiktu, saliidzinaat var tikai ar Depo kjiinieteem.

Zelta_rokas (2010-10-22 15:51)      Taisniba Typho! Savu reni novaakoju tieshi shii iemesla peec. Labaak paliec kiegeli zem gaazes pedaalja!

garaamejoshais (2010-10-22 16:15)      Var vispaar nekaa nepirkt... uzliec 4ras vecaas un miers

JurisK (2010-10-22 21:11)      Es jau te citā vietā teicu, kur jāņem atjaunotās - nekāda disbalansa jau otro sezonu! Jebkura gumija 2 gadu laikā zaudē savas sākotnējās īpašības. Un, ja kas - tieši uz ziemas riepām var ieekonomēt, ja sajēdz kā to darīt, protams, ka jāņem vērā arī cik daudz un cik ātri domā braukt. Uz vasaras riepām gan nedrīkst ekonomēt - citi ātrumi tomēr.

Cuba1977 (2010-10-23 10:45)      "jeb jāsaņemas uz visām 4 dārgajām"
- pati tak ljoti labi zini ;)

forsais (2014-10-02 14:42)      nu ko lielie riepu eksprti.nevajaga naudiņu želot uz samērā drošu braukšanu jaunas riepas ir jaunas un lietotas ir lietos .piekrītu ka lietotām viss ir atkarīgs no protektora dziļuma..un par to kombinēšanu priekšas piedziņas autiņiem aizmugurē labāk likt svaigākas priekšā sudigākas .kapēc paskaidroju ,ja aizmugurē sudīgakas gadās citriz tā ka aizmugure grib skriet pa priekšu ,un ziemā var braukt ar sudīgām riepām jo visa vaina ir tai blīvē starp stūri un sēdekli ja prātigi un ar galvu brauc tad viss ir kārtībā.lai jums veicās

lazdarr (2014-10-03 15:03)      JurisK (2010-10-22 11:00) viedoklis Varu derēt, ka vismaz 80% komentētāju nespēs savākt slīdēt sākušu autiņu ar priekšpiedziņu. Nav ideālu un universālu riepu, variants ar divām labām, divām sliktām ir sliktākais no iespējamajiem, īpaši jau priekšpiedziņai. Ja naudas pietiek - pērc 4 jaunas un labas, naudas mazāk - 4 atjaunotās, naudas vēl mazāk - 4 labo zīmolu lietotās. Neviens variants negarantēs no iespējas saslīdēt!

Nu tā viš i! Paskatieties avārijas ziemā- guļ grāvjos un visur citur tieši krutie auto- visādi sensori, visādi ABS-i komplektā..tikai prāta deva galvā niecīga. NEVIENA ZIEMAS RIEPA NAV superglābējs prāta mazspējai. Visam ir robeža, arī saķerei....Netici? Uz redzi- jūsu grāvis!

vnk_cilveks (2014-11-11 23:37)      Ja nejuti autinu un jau pagajusaja ziema saslideja, tad jaunas riepas prieksa neko nedos, toties uz pakaleja tilta masins bus stabilaks... Prieksu var izvilkt ari ar padilusam riepam, ja ta ir priekspiedzinas masina, bet, ja pakala sak slidet, tas janoker pasa sanslides sakuma, lai spetu jedzigi savakties ;)

Ta ka vai nu diva sjaunas pakala, vai uz dbsu mācīties vadīt masinu ;)

lazdarr (2014-11-12 12:51)      Ziemas riepa ..ko musini cilvēkus?? Ar glumām, kā teļa purns, priekšā un labām aizmugurē? Nosisties reāli, jo priekšējie riteņi izslīdēs! Ja vēl pirmziemniece, vai pirmziemnieks tad, nevis izvilks, bet IEVILKS KĀDAM KONKRĒTI...Lētāk jaunas, kaut lētākas.

pendele100 (2014-11-18 19:16)      Nav mazsvarīgi izvēloties ziemas riepas,ņemt vērā pa kādu ceļa segumu pārsvarā brauksi.
Pilsētas ielām vai lauku aizputinātiem ceļiem-jāizvēlas gan protektora,gan zīmējuma,gan gumijas cietības,gan riepas izmēra nianses ņemot vērā.Protams arī ražotājs!
Nu restaurētās noteikti nevajag izvēlēties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu