Ekonomiska braukšana ar auto

Ir doma, ka vajadzētu pamācīties, kā ekonomiski braukt ar auto. Vai vismaz uzdot savus muļķīgos jautājumus kādam spečukam. Kur tādu ņemt?

MaryClaire  1   nevaru rimties - a man ir divlitru motors, ar kondišku un automātisko ātrumkārbu ... patērēju 10 kā minimums. un ar to lepojos, ka varu apmaksāt sev degvielu!!!!

ja ir vēlme pēc ekonomijas, tad jāsāk ar ekonomisku auto, nevis ar ekonomisku braukšanu - kā jau te minēja - visas šķirbas ciet, spoguļus nost, riepas uztaisīt par lisenēm, lai ar slīdēšanu uz priekšu tiek ...

Bazhix      Par tiem lielajiem/mazajiem motoriem arī nav tik viennozīmīgi.
Pilsētā labāks ir mazāks, ārpus pilsētām lielāks motors (saprāta robežās, protams) :)
Un ļoti no svara ir arī gadā nobrauktais attālums :) Uzskatu, ka līdz 30kkm par visādām ekonomiskajām braukšanām nav jāuztraucas.. Gadā tie būs pāris lati - tur pat cigaretes īsti nesanāk :)

SievieteMelnaa      Es pievienojos pilniibaa kuks10 komentaaram :) Ekonomija diezgan biezhi noris uz citu brauceju nervu reekjina.

kodums      manuprāt, labāk īsi un dinamiski ieskrējieni, nekā iztiepti ar katru robu. Ekonomija- spiediens riepās, laicīga ripināšana, kalnu augšās, kad jūti, ka ātrums sāk samazināties, nedaudz noņem arī svaru no akseļa, lai auto pats uzskrien ar inerci augšā. Stresainos palid garām parādot labo pagriezienu. Pēc iespējas lietot augstāku pārnesumu, bet ne tā, lai motors gurtu. Pa taisnu labu ielu var pie 50 mest piektajā, bet tiklīdz kāds manevrs, tā uzreiz uz leju jāslēdzas.

sandra1111      jēga no auto, ja jābrauc ekanomiski,,,tad jau jāizmanto sabiedriskais transports.
autoskolas ko tādu piedāvā, bet man domāt ,ka tā ir naudas kāšana.

NakcPutns      reiz tā braucu no siguldas, kad bākā tik putas un naudasmaks bij citās biksēs palicis - viuviuviūūū!, unta čiššš! - kādu kilometru ripināju untā 50reizes, pašam lieli smiekli bij, bet laikam kautko ieekonomēju, jo mājās tiku... pamācījies? darīsi tā? ;D

typhoo      Vajag noķert fūri un braukt tās aizvējā.

Pirmkaart, fuureem tas ne paaraak patiik, otrkaart, taa var iedziivoties vai nu pavisam aatraa aarpuskaartas prieksheejaa stikla mainjaa, vai aatraakai vajadziibai to mainiit, ko aizveejaa eezhot pa prieksheejo stiklu gana daudz smilshu un siiku akmentinju sitaas, var arii kaads lielaaks atlidot.
Bet taa jaa, braukt ir ekonomiskaak

vienkarsi_mes      uzliec gāzi ekonomija t;ada ka neticās.

Kaazu_viesis      No tehniskajām lietām kas palīdz ekonomēt:
1) lielāks spiediens riepās... bez entuzisma, cietākām riepām ir mazāka saķere !
2) mazākā iespējamā diametra riepas un paši vieglākie diski, mazliet atkarīgs no riepu modeļa arī
3) minimizēt zaudējumus transmisijā, laba eļļa kārbā un citos mezglos
4) mazākas viskozitātes eļļa dzinējā (noteicošais ir vadīties pēc auto ražotāja prasībām un specifikācijai)

Vientulaisvilks      kāda ziemā var būt ekonomija !!!, NEKĀDAS !!!, ziemā visi auto, dīzelis vai benzīns, vai ar gāzi, visi patērē vairāk !! un ziemā riepās nevar likt lielāku spiedienu. Un vel ir daudz visādu iemeslu ko ziemā nedrīkst, lai gūtu kaut kādu santīmu ekonomiju! Gribi ekonomēt, brauc ar sabiedrisko!

Arlekins      safedrive.su

Arlekins      dinamiska ieskrieshanaas palielina degvielas pateerinju, izskataas. savulaik tika petesteets ar diizeljbusu - pie meeginaajuma "dinamiski" braukt pilseetaa ( cik nu dinamiski var sanaakt ar 2.5 atmosfeerisko diesel un ~1.8t pasmasu) degvielas pateerinsh pilseetaa momentaa kljuva 10l/100 km. meereni dinamiski ieskrienoties, tajos pat apstaakljos - ap 8 + / - 0.3 litros vareej iekljauties. pietiekoshi aciimredzama starpiiba, imho. vispaar jau vislabaak, ja mashiinai ir bortkompis, kursh raada momentaano pateerinju - tur ta "iemaaciities" sapraatiigiekonomiskaa rezhiimaa braukaat ir visvieglaak. es gan censhos peec iespeejas netrauceet citiem, kad "ekonomiski braucu", un arii, ja kaadi ekonomiski panjeemieni ir pretrunaa ar droshu braukshanu - prieksroka vienmeer ir droshiibai. resp - jaaieveero meera sajuuta pie ekonomijas, citaadi ir visnotalj ok, manupraat. tiirai ekonomijai labs ir moceklets, bet tas ir sezonaals transportliidzeklis :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu