Kādu auto izvēlēties?

Ir doma bērnam pirkt mašīnu. Meita dienā nobrauc ap 90 km ( uz skolu). Kādu mašīnu ieteiksiet pirkt lai būt gan nedārgas rezerves daļas, gan arī "neēstu"daudz...

jollyroger      tad jau ko šādu
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/opel/astra/dnhke.html
un nevajag to automātu, uz šosejas nevajadzēs bieži pārslēgt ātrumus

xxx1955      Cik padomdevēju, tik viedokļu ...
Es ieteiktu tādu kā Flinstonam. Lai paķer pa ceļam vēl trīs skuķus, būs vieglāk, un pie viena kājas musīši attīstīsies ...
Ja nopietni, tad piekrītu "ardeco". Tikai viens "bet", ja VW poliķis, tad labāk 1,3 l benzīns. Patēriņš neliels, rezerves daļas krietni lētākas nekā dīzelim un ziemā nav problēmu ar piešķilšanu.

Bazhix      Tata Nano pasaulē jauna maksā nedaudz vairāk par 2000usd.. :D
Gan jau ar piegādi iekļausies arī 2000ls. Tātad par šo cenu sanāk jauna mašīna :))
P.S. Varētu pat būt ekonomiska ar 0.9l motoru :)

Gjirts29      Ja es būtu Tava meita, tad prasītu Saabu 9-3 :) Kaut ko starp 2002-2004 gadu.

priima      Man arī patika Polo, 5 gadus nobraucu, mazulis ar 1,0 motoriņu, benzīns, bet visur biju, visur tiku, labs auto!!!!!!!!!

Zivucis      vw lupo 3l tdi
Ar automātisko kārbu patērēs 3 l dīzeļdegvielu uz 100 km pilsētā. Āpus pilsētas būs vairāk. Viegli vadāms, viegli noparkojams, mazs, ļoti taupīgs vāģītis.

Vienīgais mīnuss, ka šādā komplektākcijā būs dārgāks kā tāds pats ar manuālo kārbu. Kas, savukārt patērēs ap 5 l/100km. Bet mašīnas gabarīti ir ļoti draudzīgi pilsētas apstākļiem.

laurupuucis      Kādu auto izvēlēties? foto Paskatieties tai pašā SS.LV kas ir dabūjams pa Jūsu naudiņām, tad vizuāli iepatikušos modeļus apskatiet ´´what car´´ vai ´´google´´ atrodamajos testos par izturību, degvielas patēriņu. Tad vēl katrai markai ir savi autoklubi- tur daudz uzzināsi par ķibelēm ( iesaku skatīt krievu saitus-tur cilvēki ir radošāki un atrod piemēram rezerves daļas no citiem modeļiem). Visi baiļu ´´prusaki´´ ir tikai katra cilvja galvā. ja kādas mašīnas būtu tik sliktas, tās neviens nepirktu. No manis lietotajām : VOLVO V60 vai V70, CITROEN XANTIA, TOYOYTA AVENSIS VERSO, RENAULT LAGUNA 2, VW PASSAT, SUBARU IMPREZA, NISSAN ALMERA TINO, ŠKODA OCTAVIA, HONDA ACCORD. Man ar šīm nācies braukāt ilgāku laiku- varbūt veicies (katrai savs raksturs) ,bet labas.

av2      ir gan bendziinieki, kas pat zem litra brauC 100 km :) WV kautkaads rikteejais buut razzossana ssogad.

amis1970      Nopērc mēnešbiļeti. Un aizmirsti pa mašīnu.
Lēts un labs nav nekas, it sevišķi Latvijā. Nopērc mopēdu, lai dragā.

Theo      Šajā cenu un noskrējiena kategorijā automāts būs viena potenciāla problēma.

Pauls      Tādu, kas viņai patīk. Vai personīgo satiksmes autobusu ar šoferi.

Bezputniem      Audi A3, 1,9D

Deisa      Man savulaik ieteica Hondu skatīt un tā jau otrā mašīna ir honda - tām motors uzticams. Kāds paziņa, kam Anglijā savs autoserviss jau vairāk kā desmit gadus, teica, ka ar Hondas motora problēmām neviens viņa dzīves laikā nav vērsies - man tas bija pietiekams arguments - a rūsa un ritošā draud jebkuram autiņam. Nu fordiņš arī ir gājis uz urrā. Ar polo nelaime tāda, ka viņu bieži neievēro - kad jāizgriežas no mazāksvarīga ceļa, parasti jau kāds padod izbraukt, ja intensīva satiksme, bet ar polo mūžīgi bija jāstāv, kamēr ceļš tik tiešām brīvs.

panaceja  1   :)))) toč, pērc hondu - šiva māca: hondas braucēji ir kārtīgi asenizatori, tīra kanalizāciju kā jau profi. un mitekli arī noskata tādu riktīgi iepuvušu, kā jau cermuki.:)))

erucanob      Man ir bijuši Ford,Peugeot,Opel.Mazda,Toiyota,Honda-neviens nav rūsējis,nevienam nav bijušas dzinēja problēmas.Tiesa,neviena nav bijusi vecāka par 10 gadiem.Vecākas normali cilvēki parasti nodod lūžņos,vai ved uz LV.

viedoklis      Te jau tauta pateica, ja grib benzīnu un automātu, tad ....vidēja izmēra auto, kuram ir gāze vai kuru uzliksi pati. Vidēja, nevis mazu, jo tas gan drošāks, gan praktiskāks.

sauliite513      izdeviiigaak ar sabiedriskiem transportiem,lai brauc beeerni...
izaugs lieli----izdomaaas pashi .....

caress5      ir teiciens: Korsa nav Opelis, Polo nav Folkswagens, 40 Volvo nav Volvo, Fiesta nav Fords un vispär ar Fordiem kä ar biteem - nekad nevar zinät... (par lietotäm iipashi)
Nedriikst njemt Mazäkos motorus, iznäks därgäk. Diizelis noteikti izdeviigäk, bet Pirms Nopeerk obligäti jäpärbauda KOMPRESIJA! Pirkt TIKAI ar labu kompresiju!! Peerkot labi, ja blakus Jüsu profesionälis!
Pieredze -- simti mashiinu un gadiem ap 2000 km gandriiz katru nedeeljas nogali uz mäjäm. Te liläkos tie raksta tie kam bijis viens vai dazji auto. Savukärt pärdeveeji Jums ierunäs to no kä grib tikt valjä... :)))

NARINJA      ..apsmaidiijos par lietpratejiem, kuri izsakaas par "automaatiem"...gribu pajautaat vai pashi to lietojat? Ir iespejams benzins+automats-ekonomija un ja veel ir kruiznieks, tad pa lieliem gabaliem japanju mazlitraza njammaa 4,5-5...benzina paterinjs pieaug pa pilsetu uz krustojumiem, daudz bremzeejot un uznjemot atrumu, citaadi viss ok ....un sievietei braukt ar dizeli, skaitaas sliktais tonis,WOTT!, hi:))

Zivucis      laurupuucis,
R u kidding?! Ja jā, tad ir piedodams. Ja nē, tad izlasi vēlreiz tēmu: MAŠĪNA DOMĀTA BĒRNAM! MEITENEI. PIRMAIS AUTO (pieņemu)! Ar ko braukt uz skolu!!!

Tādam Volvo V70 eskluatācijas nodoklis vien ir ap 100 Ls gadā! Mazlitrāžas auto - 25! Visi izdevumi par degvielu un ekspluatāciju senčiem uz kakla. Eh, vīrieši...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu