Operatīvais līzings.

Plusi un mīnusi.Auto ņems no salona jaunu.

aroganis      Gan jau salonā zin ko iesaka, bet:
1.jāzin šofera paradumi, cik nobrauksi, cik bieži sit auto, utt
2.jāzin auto vārds uzvārds, jo vieni noteikumi būs X5, citi opeļ korsam

P.S. Man pa barabanu, jo braucu ar velo

Lucy      es neparstītos ne uz vienu,es labāk nopērku 5gadīgu lietotu auto ārpus LV un braucu spļaudama i parādā neesmu nevienam!!

damn      Kā jau minēja - operatīvais, ja ir doma pēc pāris gadiem mainīt auto, bet pastāv arī iespēja samaksāt atlikušo vērtību un iegūt auto savā īpašumā (ja auto ir iepaticies un nelien ārā visādi elektronikas / tehniskie gļuki)

susurs      Ja kāpots katru menesi ir ko atšķinķot, lai iet arī. Pofig.
Man ir mazliet cita domāšana tāpēc es tādās lietās pat neiedziļinos.
Patīk, aizeju nopērku un viss.

joens      LV nav operatīvā līzinga. Vismaz ne tajā izpratnē, kā, piemēram, vecajā Eiropā. Dažus būtiskus mīnusus jau augstāk minēja (20k km gadā ir pamaz pat LV apstākļos, kur īsti braukt kur nav, bet reizi nedēļā no Rīgas uz Tallinu vai Viļņu nemaz nedrīkstēs, jo būs jau 30k). Kad šī lieta te civilizēsies, būs super, ik pa 2-3 gadiem jauns auto un kāda starpība, kam tas pieder.

Barss1977      Ja autiņu neņem uz firmu, tad pērk pa skaidro un bez līzingiem. Ja nevari atļauties - izvēlies to ko vari atļauties. Privātpersonai nav un nekad nebūs izdevīgi pirkt auto uz līzingu - gribi zīmeties - ej mākslas skolā.

Krastmalnieks      Savulaik es nopirku svaigu auto no salona operatīvajā jo man mēneša maksājumu "uztaisīja" interesantāku nekā 2-3 gadu lietotam 15 000 eur vērtam auto, lai gan jaunā auto no salona pirkuma cena bija ~28 000 eur... tas ar visu KASKO iekļautu. Par labu jauna auto pirkumam nospēlēja tas ka tur ir garantija uz visādiem mezgliem+obligāti pieprasīt visu obligāto apkopju izmaksu grafiku (un visu rashodņiku cenas; tas ir bremžu kluči, diski u.t.t.) un vēl pirkuma summā iekļaut arī ziemas riepas ar diskiem. Ta kā ir jārunā un jārēķina... tai skaitā arī palikusī vērtība. Neaizmirstiet arī pierēķināt emocijas pēc testa brauciena (obligātā) :D :D :D

keeks      Es piekrītu Barss1977 , ja vien nepērk pa 100 000+ euro umtl., tad, iespējams, prātīgāk to naudiņu citur ielikt.

Vilmors      uzņēmumam dažkārt diezgan izdevīgi ir īrēt, tā saucamais operatīvais līzings. paprasiet grāmatvedībā nianses. pie stabilas naudas plūsmas uzņēmumam labs variants. Manuprāt, ne-smalkiem auto, kkādiem vw, audi, toyota u.tml. ir vērts novērtēt piedāvājumu. teiksim kaut kādam toyota auris u.tml. maksā pāris simti mēnesī un bēda nekāda, pēc laika nomaini autiņu un maksā tālāk.

nezaale7      jokaini,,ja gribi jaunu masinu..kapec neprasi salonaa...katram salonam ir savi izcenojumi un sava atlaizu sistema...tapat arii sadarbiiba ar bankam un to procentiem....un oho diezvai tu atradiisi kompitentus cilveekus...net tur roc?tapat ir jaunas letas un jaunas dargas masiinas...ak jee par ko runa...?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu