Benzīns ieliets dīzeļa vietā

Biju ļoti neuzmanīga un savā audi dīzelītī ielēju benzīnu ap 14 litlriem, pēc tam čoknīju un pieleju pilnu bāku ar dīzeli. vai tas kaut kādā mērā var sabojāt manam auto kaut ko???

vilks28      ja modernais, tad kompis var sākt gļukot un mest ārā kļūdas un visādi citādi pekstiņi var būt, bet tīri tehniski nekas nebūs. Lambda zonde nesapratīs ,kas par atgāzu sastāvu un var visādus niķus sākt darīt. Pielaid,tad redzēsi Ja ok , tad brauksi , ja ne tad kompis var neļaut. Tad arī nekur netiksi.

runcs51      Nekā nebūs,tieši otrādi-patīrīs forsunkām smidzinātājus,tā,ka var braukt droši....

jollyroger      Pielej mazliet divtaktu eļļu klāt.

av2    1 Pat neliels daudzums bendziina teoreetiski/praktiski var sajaat motoru pamatiigi, un nedeel taa, ka neeellosies , tas ietekmees tikai suukni/sparuaslas kuras var nospruust , un tiessi jaunas, nevis vecaas, padilussaas jau . Bet probleema ir deell taa, ka diizelim ir daudz lielaaka kompresija motoraa. Taads bendzina/diesel mix maisiijuma uzliesmpossanas kompresija buus daudz zemaak, taatad, galiigi aplama tam motoram , prieksslaiciiga. Pat tikai 1% bendziina samazina diizella uzliesmossanas kompresijas punktu jau ieveerojami.
Labi, ka tie muusdienu motori ir tik izturiigi savaa zinnaa, un gudri ecm konstate to vissu, un nonnem jaudu galiigi, lai saglabtu, ko var. Bet nu nekas vesliigs tur nav.
Un ja autinnss ir mans, nevis lease/rent , es nekad nebrauktu ar taadu degvielas mix baaka.

Geisha  1 3 Skaidrs, ka ne no viena kurš šeit diskusijā piedalijās es autiņu nepirkšu. Jūs tak autiņu nežēlojat, bet ber tik virsū kamēr iet. Kad neiet tad piečiņij un dundukiem pārdod, lai mokās.

usinjsh      Kā jau te augstāk minēja, pielej 2T eļļu degvielai klāt. Tas motoram nāks tikai par labu. Nesatraucies, nekā slikta tavam autiņam nebūs. Pārāk maz to benzīnu iegāzi. Vari arī droši liet motora eļļu degvielai klāt. Tikai tad pirms tam labi samaisi to ar dīzeli atsevišķā traukā.
Ja tev auto apmēram pēc kāda 2007.g. kur ir uzstādīts DPF kvēpu filtrs, tad labāk degvielai lej klāt motoreļļu ar C2 prasību.

Joon      Nu gadījās tā: tālajā 2010.gadā... cienītā piepakoja benzīnu gandrīz tukšā bākā. Nobrauca padsmit km, attapās... labi, ka nostāja malā un izslēdza dzinēju. Aizvilka uz servisu, izlēja bāku, nomainīja filtru un stūrēja tālāk.
Laikaj jau sprauslas var sačakarēt CR - bendža tomēr stipri sauss šķidrums.... Bet nekas nenotika.
P.S. Audi 2,7 D 2009g

Geisha  1 1 Viena pazīstama sieviete arī dīzelī ieleja benzīnu. Autiņš sprauslā, viņa tik iespiež gāzes pedāli grīdā kamēr autiņš nostājās miera stājā. Beigās tādus pizdjuļej dabūja no vīra par to, ka sačakarēja dzinēju ka maz nelikās. Brauc, mīļā, brauc! Beigās šitie paši gudrīši vienalga pateiks - baba - dura, šitādas duras tik močīt vajag nevis autiņā vispār laist iekšā. Ja dura tad, lai tak kājām iet!

neratni_stasti    1 Iveta, ņemot vērā, ka neviens padoma devējs "braukt" pēc tam nebūs tas, kas maksās par Tava auto remontu, ja kaut kas notiks, es noteikti klausītu savam servisa meistaram. Ceru, ka Tev tāds ir. Nekas neesmu ņēmusi nopietni oHo veču padomus auto lietās. Mans meistars, mans serviss, ja viņš saka, tad jā. jo tad, ja pateicis greizi, viņš arī uzņemās finanšu saistītas par to "greizi". Vismaz manējais tā dara. Un to, ka daudzi veči brauc mašīnu, kamēr knapi kust, var redzēt uz ielām un ceļiem.

Vecais333      Nekādā gadījimā nebrauc
Vismaz pusi bākas dabon ārāun pielej dīzeli ja me sūnis pa galam😎

av2      es ssanceeju tikai ar diizellmotoriem jau 30 gadus, taa kaa vari ticeet. Padomus dodu tikai no pieredzes.

kruumaajs      No pieredzes varu teikt ka nekas dramatisks nenotika, gadìjums bija ar voyager 2.8 crd. Tátad uz báku sanáca ieliet kádus 14 litrus, bet e

remboss      Neķer krenķi. Neko nesabojās. V70 2.5 TDI Volvim bāka ja pielej līdz lūpai, saiet kaut kur 75l. Vismaz manam 2000gada modelim.14l benzīns uz 61l dīzeļa nav nekas. Un sūknim tas pilnīgi neko neiespaido. Zviedru D5 dzinējam nezinu, iespējams tam gan var sačakarēt kaut ko daudz vairāk jo tur viss ir uz elektroniku, sprauslas, smidzinātāji un viss pārējais. 2018-09-04

Lince15      14 litri uz cik litriem dīzeli? Principā nekas dzinejam nenotiks, ja uz 10 litriem dīzeli būs 1 litrs bendzīna. Tas ir daudz, bet nav nāvējoši. Dzinējs vienkārši vairak karsīs un viss.
Galvenais nedrīkst dzīt uz lieliem apgriezieniem. Nobrauc kadus 5 litrus degvielas atkal pildam iekšā, ta līdz bedzīna koncentrācija pazūd nebūtībā.
Protams labāk ir to atsūknēt.
2018-09-16

Lince15  1   Vispār nav te jāga strīdēties. Kas ir dīzelis un kas ir bendzīns?
Abi tiek iegūti no naftas. Ka to dara? Nafta tiek karsēta, no tās izdalās tvaiki, kas plūst uz dzesēšanas bāku. Tajā tie dziest un ieņem šķidruma formu. Lūk pirmā viela bieza eļļaina masa. No šī produkta var arī iegūt eļļu.
Tālāk proces iet to pašu ceļu, tiek karsēts un atkal dzesēts. Principā viss tas pats lai kaņdžu izdzītu. Jo vairāk to visu dzen jo tīrāks bendzīna suragats iznāks. Suregats ne tam ka nav lejams bākā, bet tam nav tie oktāni, to pievieno vēlāk.
Te kāds teica ka nav eļļains bendzīns, tie ir maldi. Bendzīns ir eļļāins, bet ne tik daudz kā dīzelis. Tas ieteikums ieleit bakā dzīvu eļļu ir ļoti labs. Lai gan visa šitā satraukuma epopeja jau ir pagātne, bet zinašanai kadam citam jau der.
Ieliet dīzeļa dzinēja bākā bendzīnu nav lielākā skāde, trakak būtu ja bendzīna dzinēja bākā ielietu dīzeli. Tad gan ziepas lielas. Bet ja koncentracija nav liela un auto nav piebāsts ar degvielas kvalitātes indikātoriem, tad braukt var. Un kamēr dzinējs būs karsts tas strādās, bet patērēs krietni daudz degvielas. Problema būs pie auksta dzineja, jo var gadīties ka to iedarbinat neizdodas. Iemesls viens, pārak trakna degviela.
2018-09-16

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu