Kādiem tagad ir jābūt auto ugunsdzēšamajiem aparātiem?

Kā esmu sapratis, esot mainījušās prasības ugunsdzēšamajiem aparātiem, kam jāatrodas automašīnās. Tagad skatoties nevis tilpumu, bet dzēstspēju. Vai šo lietu kāds var paskaidrot saprotamākā veidā, kas tad īsti ir vajadzīgs?

Maribella15    1 "vienīgais ko vajag darīt tas ir zvanīt uz 911. Mākslīgā sirds masāža nav efektīva..."
Geisha atkal izceļas ar savu stulbumu, komentējot medicīnas sfēru. Diez kādos kaktu kursos biji, ka tika apgalvotas tādas muļķības? Gan medmāsām, gan ārstu palīgiem, gan ārstiem - nekur tādas muļķības nestāsta! To varu apgalvot, jo arī es esmu un mani kolēģi ir apmeklējuši kvalificētus neatliekamās palīdzības kursus. Vai tiešām māsu palīgiem un aprūpētājiem kursos stāsta tādas muļķības? Jēga tad no tādiem kursiem un šādā veidā apmācītiem kursu apmeklētājiem?! Un ar šādām "gudrībām" aprīkotie nodod informāciju tālāk...

SaintSin      Aiziet offtopikā, bet... Maribella, daļēji jau Geishai taisnība. Tik bieži tajos kursos tiek uzsvērts par ļoti pareizām darbībām, ka var pat atbaidīt palīdzēt. Jo tā kā ikdienā mēs parasti nesaskaramies ar šīm lietām un labi, ja tā, tad tās pamācības patiešām piemirstas.
Teiksiet, ka nē? Tie, kas ir šoferi, pamēģiniet tagad pat ielīst CSDD lapā un nokārtot eksāmenu. Esmu pārliecināts, ka absolūti lielākā daļa nenokārtos. Un pie tam - tā būtu ar ikdienā regulāri braucošajiem šoferiem. Bet vēl plus stāsti par iespējamu satiesāšanu, ja kaut kas ne tā.
Jā, 112 ir jāsauc neaizkavējoties, pie tam... Nu re, pats esmu aizmirsis, kā bija jāsaka pareizi :( Kur, kas, cik cietušo. Un telefonu nedrīkst nolikt, kamēr operators pats nav beidzis sarunu.

Maribella15      Piekrītu, ka eksāmens šoferīšiem ir galīgi garām - ar reālo dzīvi stipri attālināti. Labāk neiejaukties, ja nezini kā pareizi palīdzēt, bet ir jādara tas, ko zina, ka ir pareizi. Iepriekš komentēju es par to, ka cilvēks, kurš sevi pieskaita mediķiem tik aplami izsakās un pat neprot pareizi uzrakstīt kur jāzvana palīgiem. Neciešu aplamas un maldinošas informācijas pasniegšanu. Un tāda attieksme atsaucas uz viņas labi kvalificētiem kolēģiem.

SaintSin      Nu uguns, tas ir nopietni. Un mašīnas, ui, kā deg. Tik liekas, kas ta tur var degt. Bet svilst, ka vai. Par MK noteikumiem - gribi TA iziet, gribi negribi, būs normas jāizpilda, bet vai nelaimes brīdī šķirstīt būs pat laiks - stipri apšaubāmi. Un tādos brīžos nereti noklemmējas arī tas, ko zinām. Bet ir cilvēki, kas neko nav mācījušies, bet kaut kā sajūt, kas un kā pareizi jādara.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu