Passat b5 1.8 20V ADR

Mēnesi atpakaļ iedegās sarkana eļļas lapniņa,kas nozīmēja ,ka zuda eļļas spiediens dzinējā un vienlaicīgi uzradās kaut kāda graboša skaņa motora telpā. Toreiz servisā notestēja un secināja,ka dzinējs ir vesels, iztīrīja un veica kaut kādu remontu karterī un nomainīja eļļu un filtru un viss. Mēnesi bija viss kārtībā , bet vakar sākās atkal tā pati vaina.Jāsaka ,ka nedaudz pabuksējos,bet normas robežās mašina vairāk uzsila,nekā citreiz to mēnesi braucot. Atbrauca uz vietas servisa pārstāvis un pielaida mašīnu--tukšgaitā atkal nekas neko neliecināja,atbildot ka viss kārtībā--lai braucot.Uz jautājumu --kas var;eja grabēt teica,ka tas esot spriegotājs.Bet es domāju ,ka nekas tur nav kārtībā, kas notiks kā braukšu atkal? Kādi vēl var būt iemesli ka zūd eļļas spiediens?

lapsa_13 (2018-03-06 09:06)      Kā jau iepriekš izteicos,tā vaina ir iekšā dzinējā,to noteikti nevarēs diagnosticēt bez pilnas dzinēja izjaukšanas,kas gala rezultātā būs dārgāk,kā ielikt citu donoru...lampiņa iedegas,jo dzinējā nav eļļas spiediena un ja tas spiediens jau iepriekš nav bijis,tad jau ir sācies process...atliek vien tikai pāris iespējas,pirmā ir pārdot auto,kas savā veidā būs auto "iesmērēšana",otrā iespēja ir godīgi braukt,izvairoties no mīcīšanās uz vietas un cerēt,ka "dzinēja finišs" ir aiz kalniem...ir arī trešā iespēja,braukāt uz autoservisiem un turpināt tērēt naudu,cerībā,ka kādreiz tā problēma tiks atrisināta(veltas cerības)...te gan piebilde-neviens,sevi cienošs,servismenis neuzņemsies risināt šo kaiti,jo diezgan droši iekļūs Venta55 ienaidnieku statusā un sačakarēs paši savu dzīvi.

lapsa_13 (2018-03-06 16:30)      Domāsim loģiski:ja dzinējā nav vaina,tad vienīgais variants,kāpēc iedegas lampiņa,ir elektriska problēma,bet,te atkal nepakļaujas loģikai,kāpēc tad pie elektriskas problēmas grabulis no dzinēja!?
Bet no otras puses,ja jau servisā apgalvo,ka dzinējs vesels un viņi to dzinēju ir vairāk redzējuši,kā mēs te pieredzes apmaiņas studijā,tad kam tos jautājumus uzdot šeit un virtuāli remontēt auto!

lapsa_13 (2018-03-06 22:39)      To eļļas spiedienu vajag mērīt tad,kad ir tas grabulis,bet ar garantiju varu teikt,ka tai mirklī tā spiediena nebūs...
Gribu uzjautāt,vai tā atrādīšana servisā,ar tīrīšanām un tā spiediena mērīšanu,Tev pašai liksies garantija,ka uzsilstot eļļai graboņas vairs nebūs? Ja,jā,tad droši rīt ripinies uz spiediena mērīšanu.

lapsa_13 (2018-03-07 07:48)      Šļūtenes ir dārzā,automobīļiem ir trubiņas...
Kas par ieteikumiem,savu viedokli esmu jau izteicis,vairāk neatkārtošos...veiksmi.

Dok70 (2018-03-07 21:52)      Ilgi gaidīju tos advancētos, zinošos...
Tikai lapsa_13 apmēram pateica īstenību...
Lai nečakarētu Venta55 prātu, stāsts no PP.
Man arī ir B5 ar ADR dvēseli.
2009.gadā motors beidza savu saimn.darbību (parādības tās pašas: lampiņa + izteikti skaļa graboņa no motora: tā bija ķēde starp abām sadales vārpstām).
Līķa sekcija parādīja, ka kloķene (tautā sauktā kloķvārpsta, kura arī nosaka eļļas spiedienu dzinējā) bija izdilusi zem trešā remontizmēra (atjaunošanai nav izmantojama).
Divi varianti: Meklēt jaunu kloķeni ar šāļiem, vai motoru.
Pēc gada nopirku AUDI ADR (!) motoru (100Ls) + kartera ventilācijas caurules.
AUDI ADR motoram nav tā viena fīča, kas ir PASSAT ADR motoram:
starp abiem ieplūdes varpstu ķēdes "mierinātājiem" AUDI nav elektroniski vadīta ieplūdes vārpsatas apsteidzēja (regulējas ķēdes pacēlums uz augšu vai leju).
Šis motors auksts (neuzsilis) pie otrā parnesuma taisīja sprādzienu izkūpējā (t.i. mans pasātmotora kompis saprata, ka ir jāpielej degviela "spricei",
bet apsteidzēja tur nav (kamēr es nenomaīju pret sava vecā motora mierinātājiem)...
Problēma pazuda, braucu ar šo motoru vēl šodien...

Dok70 (2018-03-08 22:31)    1 Nekā: biju bezdarbnieks un gāju kājām, auto atstāju dārzā zem ābeles!

av2 (2018-03-15 12:20)  1   komeedija. Ja motoram kaut uz mirkli nav bijis spiediens, ecm atminna tas ir ierakstiits.Lai tak paskataas!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu