Ko Jus domajat par elektroauto?

Drole (2018-11-07 08:12)  1 1 Galvenais - nedomaat par to, no kurienes rodas elektriiba...

https://www.politico.com/agenda/story/2018/05/15/are-electric-cars-worse-for-the-environment-000660

fargo (2018-11-07 11:41)  1 6 drole - nu, ja! elektrība, kura darbina elektroauto nav zaļa. nebūs tuvākajā laikā. varbūt kādreiz. bet kamēr tās pamatā būs politika, nevis ekonomika, tā būs nevis bonuss, bet slogs.

ja cilvēkiem gribas, lai darbina auto kaut ar pedāļiem, kā vizinoties pa kanālu ar tām pedāļu laivām. bet ja par šo "prieku" pusi ir spiesti maksāt līdzpilsoņi, tas ir saknē nepareizi.

un aplami. tā nav "zaļa" enerģija. vnk nav. tika minēta norvēģija. jautājums - no kurienes norvēģijas elektrouzpildes punktos nāk elektrība? lauvastiesa šīs elektrības tiek ražots hidroelektrostacijās un maza daļa paisuma elektrostacijās. bet arī hidroenerģija netiek uzskatīta par pietieami zaļu. bet nor ir izņēmums. var pat teikt labs izņēmums.

bet ganrīz visur citur "zaļie" auto tiek darbināti ar ogļu, naftas, gāzes vai aes(fra, agrāk arī ger) stacijās ražoto elektrību.

un vaidi par ogļūdeņražu(ogles, nafta, gāze) izbeigšanos ir jau vectēvu vecumā. un tomēr, atklāj arvien jaunus un jaunus avotus. TIK daudz, ka arābu nafta amerikāņiem vairs nav vajadzīga.

vides draudzīgam tehnoloģijām ir viens un vienīgs priekšnoteikums - sabiedrības labklājība. kad cilvēki var pārstāt domāt par izdzīvošanu, viņi sāk skatīties apkārt. bet tik ļoti politizētā ekoloģija ir kļuvusi par vienu no galvenajiem ekon. attīstībau bremzējošiem faktoriem. bet sekas tam var būt nekas cits, kā šīs pašas ekoloģijas problēmas. pārtikuši cilvēki domā plašāk, bet ja viņu izmantot energiju mākslīgi sadārdzina, tas nenotiek. un energijas mākslīga sadārdzināšana notiek tieši tāpēc - lai visas pasaules nēgeri un aziāti nekļūtu par līdzvērtīgiem energijas patērētājiem kā tas ir rietumos. bet indija un ķīna neļaujas. un neļausies. viņi dedzinās visu, kas deg un darīs to, kas ir izdevīgi. vienīgie zaudētāji būs rietumu vidusšķira(kas, smejies vai ne, esam arī mēs).

multi (2018-11-07 12:59)  3 3 Ir jau vēl viens ražotāju lobēts mīts par elektroauto. Tas, ka jāremontē mazāk un sanāk lētākas apkopes. Kas varbūt būtu daļēji taisnība, ja vien... Ražotāji nedarītu visu, lai auto paliktu pie dīlera oficiālā servisa arī pēc garantijas. Vistālāk gājis tesla, kurai faktiski neviena detaļa nav pieejama nedīlera servisiem...

gggx13 (2018-11-07 21:23)  2 4 Neko labu nedomāju. Benzīntanki uz katra stūra, kad vajag, pa pāris minūtēm uzpildies un brauc tālāk. Bet ar to baterijas lādēšanu gan ir sarežģītāk. Ziņu elektromobiļus ar kuriem vasarā var nobraukt 120 km. bet ziemā kad apsilde un logu tīrītāji jāslēdz tikai 70-80 km. Priekš kam tāds čakars vajadzīgs?

coldlands (2018-11-08 08:05)  4 3 gggx13 tava informētība par nobraukumu ir tik pat veca ka pats.

multi (2018-11-08 10:23)  3 2 coldland tas ir reālais nobraukums! Vai domā, ka nobrauksi toč tos 300km ko sola ražotājs. Braucot pa lidlauku bez apstājas, vienmērīgi, bez kodicioniera, apkures, gaismām u.c patērētājiem varbūt pietuvosies tiem ražotāja noteiktajiem km.
Elektroauto ar baterijām nav nekāda inovācija, tādi auto bija vēl pirms iekšdedzes dzinēju ēras un pats smieklīgākais, ka nobraukt varēja tos pašus 100km.

coldlands (2018-11-08 16:26)  1 3 Nedomāju, bet nobraucu ar visam nepieciešamajam ekstram, klausoties mūziku....
Par ziemu nezinu, tik ar hibrīdu braucu.

Virgo (2018-11-09 15:15)    3 Manuprāt nevajag būt par korķi visām pudelēm.(šeit domāju elektroauto) Varētu domāt ka nekad nav situācijas kad braukt ar sabiedrisko transportu sanāk lētāk...

av2 (2018-11-10 06:50)    3 Teslai detallas ir pilns eBays. No sasitaam massiinaam , no jaunaam, norakstiitaam Bet, es nesaku, ka ar to Teslu viss ir kaartiibaa. Nee, nav, un veel ilgi nebuus. Tesla ssobriid aug neneormaali strauji, un liidz ar to daudzas probleemas. Tas nav normaali, ka es nevaru bodee nopirkt, nu piemeeram, sasisto blekki autinnam.
Otrs, Teslai interiors nu...nu nav lux feelinga tajaa masiinaa, pat tuvu nav , sskkiet, ka viss izrazzots garaazzaa , sskkiibi salaidumi, neneostiprinaats panelis. Ja pannem Teslu, un , nu teiksim 5-7 seeriju BMW vienaa cenaa , tas Tesla ir , kaa samoggelka.
Un , peedejais, jaa, esmu braucis ar Teslu S, un daudz. Arii remonteejis.
No ssodienas reaali npoperkamiem elektro autinniem labaak izveele ir jaunais Leaf, BMW i3 , vai jaunais Clarity Honda. Pat jaunie Hyundai Niro , KIA Optima plug in , Toyota Camry vai Avalon (neuzlaadejami ar sstepseli) mieriigi brauc 3-5 x taalak, kaa taadi passi, ne-hibriidi.
Bendziina motori ir krietni jaauzlabo, lai smazinaatu pateerinnu. Daudzi jau to dara, taa passa Toyota , Honda utt Pateerinnss samazinaas ntaas reizes. Cits jautaajums, cik ilgi tie motori kalpos , kas zina. Un no ssaa viedokla, tiirs elektro autinnss tiessam kalpos daudz, daudz ilgaak.Un nekaadas tur "ellas mainnas" utt.

Edg (2018-11-10 10:21)  2 6 Īsti neatbalstu, tikai nesākat mani apriet pirms neesat izlasījuši līdz galam. Tātad es neesmu pret alternatīvu, bet hibrīdi un eletro nav saprātīga alternatīva. Tie ir īslaicīga aizraušanās, ne jau par velti Norvēģijā kur visu laiku šito murgu valsts sponsorēja nu jau domā par atvieglojumu atcelšanu.
Tātad elektro un hybrid jau piedzimstot ir piesārņojis pasauli vairāk nekā klasiskais auto visa dzīves cikla laikā. Tas nāk no litija baterijām, litija ieguvē tiek izlietota nejēdzīgi daudz agresīvas ķīmijas kuras piesārņo vidi. Tā kā galvenā litija ieguves valsts ir Ķīna, sūdi paliek tur un eiropas zaļajiem šķiet ka tas ir ceļš uz paradīzi. Nekas gan jau tie atpeldēs arī līdz eiropai un tad vainīgi būs Ķīnieši un ne paši.
Otrs, jau 80-o gadu vidū bija saskaitīta kopā visu sauszemes transporta līdzekļu jauda (izņemot jūras, gaisa un dzelzceļu jaudas) un visu pasaule elektrostaciju jaudas. Izrādījās ka proporcija ir 80 pret 1 auto labā. No šī izriet jautājums - ar ko jūs elektro fani domājat uzlādēt tos visus leafus e-bmw utt.? Jaudas nepietiek visam un šodien tā disproporcija visdrīzāk ir vēl sliktāka. Gribētos redzēt kurš no jums ir gatavs atteikties no vakara TV, interneta, apgaismojuma tikai tāpēc lai no rīta tiktu uz darbu?
Un vēlreiz atgādinu, es neesmu pret alternatīvu, tikai šodienas piedāvājumi ir īslaicīgi šaurā segmentā piedāvāti risinājumi, bet ne nopietna alternatīva iekšdedzes motoriem.

Labrador (2018-11-19 12:07)  3 1 Man teica , ka iists latvietis brauc tikai ar Audi Avant tdi sudrabraasaa , pilda kreiso degvielu un ne parko citu , piedevaam innovatiivu , negrib pat dzirdeet.

av2 (2018-11-23 11:08)  3 2 Nu te saklausaas tenkas, un rakstaa kaa faktus dazzi :))
. Iesaku palasiit precizaaku informaaciju par to .... "jau dzimstot piesaarnnojussi vidi" . Protams, ja skataas uz pilniiigi jaunaam , nulles nobraukuma , divaam massiinaam - viena hibriids, otra parasta . Tad jaa, bet peec 2 - 3 gadiem viss izliidiznaas, un taalak jau hibriids piesaarnno vidi 5x + mazzak. A bendziina kapseeta turpina kuupinaat katru minuuti, katru sekundi, par diizelliem pat nepiemineessu. Pat ja elektriibu razzo ar ....ar akmennokleem termoelektrostacijaas.
Bet nu, ja ir cilveekiem viss vienalga, ka tikai man ssodien labi, tad uz priekssu.

Postremo (2018-12-14 00:22)  1   https://www.youtube.com/watch?v=SwxmIYGpbn4

Jebkurss elektro, vai hibrids , gadiem ejot , paliek arvien dabai draudziigaaks....n taas reizes, ja saliidzina ar parastu , nelielu motoru. Diizelli vispaar sen buutu jau jaaizliedz !
Protams, ja gribaam kautcik taupiit muusu planeetu. Un protams saprotu, ka ir liela dalla cilveeku, kam vienkaarssi viss "pa barabanu" ka tikai "man" , un "ssodien" labi :(( Kad lielpilseetaas vairs reaali nebuus ko elpot, un kritiisim, kaa mussas, varbuut domaassna saaks mainiities, cerams.

VecmeitaARrunci (2018-12-14 21:22)    1 perspektiiva ir,tikai daudz un dikti jaapiestraadaa pie akumulatora.Razosanu par ekologisku nenosauksi,bet utilizaacija paslaik vispaar ir katastrofa.nezinu,kaa LV,bet UK ir divi varianti-peerc auto un akumulatoru nomaa,katru meenesi maksaajot konstantu summu atkariibaa no nobraukuma.kad tas noniiks,ieliks jaunu un brauc taalaak.Otrs variants-peerc pa pilno summu un peec tam peerc aki pats.principaa labs auto privaatmaaju iipasniekiem,pa nakti var uzlaadet un no riita brauc atkal.naakotnes auto.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu