Čīkst bremzes

Manam Golfam III sākušas čīkstēt bremzes. Īpaši riebīga skaņa lēzeni bremzējot.Kas par vainu?
Vai tas ir bīstami man vai manam auto?Un galvenais- vai steigšus uz servisu jādodas vai nekas traks tas nav?

edmunds      chirksteet? tad buus uzliks nodilushas, jaabrauc mainiit.

edmunds    1 vareetu buut vel variants ka iekjiileeejies bremzu cilindrs un pastaaviigi tiek viens klucis piespiests. tad arii jaabrauc pie meistara.
nekaitiigaakais buutu ja vienkaarshi sliktas uzlikas un ciiksteesana ir nekaitiiga blakusparadiba...:)
vai viens ritenis nav vairaak uzsilis kaa paareejie ja tausta disku?

izshautais_rieksts      Gudriķi!
Čīkst ne jau "kalotkas"-uzlikas, vai bremžu diski, bet no rezonanses mikrovibrācijām bremzējot tā vieta kur bremču cilindrīts spiež uz uzlikām (metāls pret metālu) no otras puses.
Tam ir speciālas varu saturošas smēres autoveikalos. Kaut kādas "coper grease" vai tamlīdzīgi.

Maverick_klons_Nr2      Nu pirmā doma protams - bremžu kluči :) Bet tām skaņa ir tāda pretīga - kā tamvajam pagriezienos :) Bet visumā Edmunds pareizi pastāstīja. Es reiz noppirku kaut kādas ļevās kolodkas, kas tā arī čīkstēja visu ekspluatācijas laiku (kas izrādījās samērā īss). Bet servisā man teica - tas nekas, sākumā mazliet pačīkstēs, kamēr "pieslīpēsies" un tad pāries :)

Araabs      Bremzzu uzlikas golpam maksaa kapeikas.Nomainiit var jebkurss idiots.

arviksroze      Pirmais jautājums,kādas aizm.br.,vai parastās,vai disku?Ja parastās,tad iespējams sulo kāds br.cilindrs,jo ja būtu nodilušas uzlikas tik tālu,ka skar metālu,tad skaņa būtu nepatīkamāka.Ja disku,tad iespējams netīrumi vai kādi sīki akmentiņi tiek spraugā starp disku un uzliku,arī no tā var čīkstēt,vai nu tiešām ir pienācis braukt mainīt uzlikas.To jau var pa īstam pateikt,tikai pajaucot to visu uzparikti.

udugs      Nu bet lūdzu ... noņem riteni un paskaties kādā stāvoklī bremžu kluči , bremžu disks un vairāk neko bez speciāli gādātām atslēgām neizdarīsi . Varbūt tomēr labāk izvēlies servisu kurā var stāvēt atslēdzniekam aiz muguras un arī uz kājām kāpt ... varbūt varēsi viņam apķerties ap kaklu un buču iedot , viņš noteikti pastāstītu visu ko vien vēlies :)))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu