riepas ar radzēm

man nebūs par mīlestību, man būs par radzēm:)))
nu tā-pirmo ziemu manam auto būs riepas ar radzēm. esmu pieradusi braukt ar parastām ziemenēm. vai`ir kaut kas, kas man jāzin? nu spečuki...klājiet vaļā. labāk man to zināt pirms uzsnieg sniegs. ko es varu darīt droši un no kā man jāuzmanās.

leons159 (2011-11-15 16:34)      Droši var sēdēt tikaiuz dīvāna pie televizora :)
Radzes labi uzrāda, kad asfalts ir apledojis ... paver nedaudz auto logu un klausies - ja nešpetni žvadz, tad vari braukt droši, bet ja braukšana ir palikusi klusa, tad esi uz ledus :)

cirteejs (2011-11-15 16:47)      Brauciens ar radžotām riepām beidzās ar 3 kūleņiem un iznīcinātu auto- tajā brīdī, kad sauss asfalts pārgāja nedaudz apledojušā ar pelķēm. Vienkārši sākās cits CR un segumu bija likuši citi ceļinieki. Par laimi- nebija mans auto, bet kolēģa!

laurupuucis (2011-11-15 17:14)      Ar radzēm esi uzmanīga braucot pa bruģi- tas pats kas ar parastajām pa ledu. Krustojumos jau Tu paspēsi labi nobremzēt, bet skaties kas notiek aizmugurē- citi vēl ilgi slīd uz priekšu un iespējams Tavā virzienā ;)))) ar radzēm labi bremzējas tikai uz ledus. Uz citiem materiāli un sevišķi, ja starp riepu un ceļu ir sniegs, ūdens vai smiltis-dubļi, bremzē impulsveidīgi ja nav ABS. Ja ir-tad tomēr vienmērīgi-mierīgi - pārējo darīs elektonika. Un braucot uz Smilteni, cik nu es esmu novērojis ;))) , ir asfalts. Pilsētā ļoti maz vajadzību pēc tādas ekstras-labāk atstājiet mums lauciniekiem. Braucu jau 25 gadus- sešus no tiem pa Rīgu. Pieredze. Lai veicas. ;)

mekleeju_miiljuminju (2011-11-15 17:18)      Jā! Itkā pēc skoroskopa strēlnieks, mīlestības vajadzētu būt liku likām un šetev, Latvijas asfaltu nemīl un bojā, līdz ar to citiem a pa bojātu asfaltu jābrauc, iznā citus arī nemīl, mīl tik sevi un savu mašīnu! Jā! A ko darīsi ja ieviesīs ka radzes pa asfaltu vizinoties nodeldēsi, jo Rīgā jau ielas tīra un parasti i normāls segums! Radzes paredzētas ledum! Brauki pāri Daugavai vai kā? Kam pilsētā radzes, ka ielas ziemā tīra, kaisa apstrādā ar ķimijām! Vai taisies brauk kautkur kalnos, ku i apledojums? Citās valstīs a radzēm braukt aizliegts, pirksi otru riepu komplektu? Ar radzēm pa asfaltu vienu vai divas sezonas, ja mašīnu ripināsi vai stumsi sezonu skaits palielināsies, ja nekustinās i būs kā jaunas, bet garantija uz gumiju krievu laikā tika dota uz 5 gadiem! Mēdz gumija mainīt savas īpašibas!

gsx (2011-11-15 17:21)      Jaunas radžu riepas kalpos gadus 3 - 4, ja vien katrā krustā nespolēsi un ja max. ātrumu nedzīsi virs 140 km/h. Savulaik esmu izmēģinājis visādas dārgas ziemas mīkstās riepas, tomēr nekad neesmu juties tik pārliecinoši kā ar radzenēm, tāpēc pārgāju atkal atpakaļ uz naglām. Mīnuss - uz tīra asfalta pagarinās bremzēšanas ceļš. Bremzējot uz ledus, obligāti jāpaskatās aizmugures spogulī, vai kāds mudaks nav pielīdis par tuvu, jo apstāsies ātrāk nekā viņš ar mīkstajām.

garaamejoshais (2011-11-15 17:38)      ir labas... tur kur gololjods radzes vnm bijushas labaakas... t seviskji ja dzivo aarpus riigas kur katru dienu jaameeros paarism km celja kur ir ledus... nekas kopumaa taa nav seviskji jaazina.. es tik ar shipiem lieku

vilks28 (2011-11-15 17:47)      Ķēdes ar jau var likt...! Brauc un neņemies ,tik uz bruģa uzmanīgi !

uguniga_annina1970 (2011-11-15 17:48)      Ar radzu riepam jutos ziema drosak , nekadas problemas nav bijusas , ta ka atkal esmu jau uzlikusi ... skana sicosa gan un plika asfalta , bet braukaju ari pa lauku celiem un esmu visur tikusi veiksmigi !!! lai veicas !!

dudiks (2011-11-15 18:04)      es ar rīt lieku radžotās. tagad tik vajag lai ātrāk sniegs uzsnieg, tad nav tik pretīga skaņa
mazpilsētās tagad radzes ir vajadzīga lieta, naudas ceļu tīrīšanai tāpat nepietiks

krauklis966 (2011-11-15 18:28)      Viss tiešām atkarīgs no tā par kādiem ceļiem domā ziemā braukt.

typhoo (2011-11-15 19:00)      Radzhu riepas ir jaapiebrauc. kaadi 200 km bez raavieniem, bez straujaam bremzeeshanaam, lai radzes neizrausta, un taas speetu labi iegulties savaas vietaas.
Zini, ir taa, ka 5 cm ir suuds, bet Tavs auto 5 cm cita auto pakjaljaa jau ir dikti daargi.
Un tieshi radzes var shos 5 cm padariit nebijushus uz saslidinaata asfalta agraa riitaa pie luksofora.
Taa kaa viena shaada reize atsver visas neeertiibas ar lielaaku troksni. Bet par to, ka uz asfalta (kaapeec neviens neepiemineeja brugji) ir mazaaka sakjere, nu tas ir tik stipri nosaciiti. Noteikti lielaaka nekaa ar bezradzhu riepu uz ledus un to tachu mees speejam njemt veeraa?
Man radzenes iet jau 3 gadu un vareetu buut, ka izvilks arii 4. Tiesa gan tas ir Pirelli ruupniicaa radzotaas. Muusmaaju kantoru radzhiojums turoties daudz suudiigaak.

Alex_Jones (2011-11-15 19:03)      Jau 1998 gadā attaicos noražotām riepām...
Šogad uzliku jaunas GoodYear Ultra Grip Ice+ ..
Pagaidām viedokļa vēl nav.
Pirms tabija visādas citas (augstais plaukts) un problēmu nebija!
Riepas ar radzēm palīdz dziļos laukos un pie kail-ledus.
btw: kādai a/m Tu tās uzliki?
Lielākā problēma ir uz bruģa pat Range Rover slīdēja!
Par sezonām - nobraukšanai:
Labas ziemas riepas mūsu apstākļos iet ap 30 000 Km
Ar radzēm vienu-divas sezonas ilgāk.
Riepas (pat ar labu atlikušo protektora dziļumu ir nederīgas pēc 5-6 gadiem jo viņas izžust un zaudē savas īpašības! Es riepas viemēr konservēju (ir speciāla ķimija pa 5,- Ls) un ietinu/aizlīmēju maisos - tad tās kalpo ilgāk.
Dzirdēju, ka no 2016 gada bija plāns tās aizliegt lietošanai arī divās Baltijas valstīs, Igaunijā gan palikšot.

NakcPutns (2011-11-15 20:00)      lābi, sorī par "pīli", viens nopietns padoms - kad bremzējot mašīna ar visiem šipiem tomēr nebremzēsies, bet skanot tādai "pakpakpak" skaņai turpinās braukt, mēģini grozīt stūri un tomēr izvairīties no šķēršļa nevis plati ieplestām vai cieši aizžmiegtām acīm uztaisīt "bucibuci"...:D

hefny (2011-11-15 20:25)      hmm
man bija radenes-gadus atpakaļ,-bija jābrauc daudz pa jJūrmalciemu ceļu--tur pliks ledus vuetā--uz ceļa turējos,kam`;er citi pa grāvjiem!
arī rīga-sigulda-toreiz daudz -pa naktsslēpošanu braucu- bija labi,kaut nenesos ātri-braucu ar apdomu un distanci,īpaši ja garām iet diagnoze/bmv/,-gribas dzīvot-tas tik jauki!!

eriksons24 (2011-11-15 20:26)      no visa jauzmanas tapat ka bez.neparverte ne sevi ne riepas.

jookks (2011-11-15 20:46)      ja netrako,ta sešas sezonas var novilkt un lielāko daļu pa pilsētu.pāris radzes ar laiku pazudīs,bet nekas traks.

maukonitis (2011-11-15 20:55)      Droši pārvietojies ar radzēm, jo nekāds vainas, gan uz asfalta , gan bruģa, kā arī visūr citūr, vienīgais tai jābūt labas markas riepa, kā piemēram good ear ultra grip vai nokian hakapelita, tad bez bēdas, jo šīm riepām ir superīga gumija, ja ķīnietis, tad vari sākt baidīties... ar tādām ir pavisam traki, ja arī nav šipi...;)

alco (2011-11-15 21:05)      Ar radzem vienkarši bauda braukt. Iesaku ziemā likt šaurakas riepas. Un patēriņš bus drusku lielāks,bet tas atmaksasies uz slidena ceļa. Pats braudzu jau desmit gadus ar radžotām riepām. Un vel kas.Ja perk tad tikai jau ar radzēm ,jo tās ilgak kalpos. Pirmos 200 km iesaku pabraukt lēnak ,lai radzes iesēžās riepā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu