Kādā rezīmā tiek vairāk patērēts benzīns? Kāpēc?

Piemēram, braucot pa pilsētu un pie luksofora bremzējot, taupīgāk ir pieripot neitrālajā vai bremzēt atstājot ātrumā? Esmu dzirdējusi dažādas atbildes, bet tām visām ir bijusi man nepietiekama argumentācija - tā citi saka vai arī tā man liekas. Varbūt kāds to procesu var izskaidrot tīri tehniski, kas mazāk patērē - neitrālais vai ātruma režīms? Man jau loģiskāk liekas, ka neitrālais, bet esmu ar ļoti virspusēju saprašanu par tehnikas lietām.

nevarbut  1   Vai jums ir kāda izglītība šai jomā, labi, ka ūdeni pieliet neieteicāt:) Tukšgaita- degviela tiek patērēta min.,bet bremzēšana ar motoru- tiek veikts negatīvs darbs- tā vairs nav ekonomija. To grūti izprast, bet jo mazāk bremzē(negatīvs darbs), jo lielāka ekonomija. Ātrāka pārslēgšanās uz augstāku pārnesumu- arī bulšits, jo automašīnai ir optimāli apgriezieni, pie kuriem pārslēgt ātrumus, kā rezultātā, ja rpm. par maziem, degvielu lej, bet darbu īsti vēl neveic (ekonomijas nav!), ja rpm. par lieliem, darbs tiek veikts, bet patēriņš debesīs. Īstā ekonomija- laidens, vienmērīgs, bez straujām ātruma izmaiņām braukšanas stils, pareizi sapumpētas riepas, automašīnas tehniskais stāvoklis, katras individuālās mašīnas rites pretestība un doma, par to ka uz veikalu šodien aiziešu ar K2. Mana pārliecība, ka domāt par ekonomiju braucot(ja vien tas nav komercauto), TĀ VAIRS NAV BRAUKŠANA, JO BRAUKŠANAI JĀBŪT PRIEKAM UN BAUDAI!

Ariel  1   Ja ir jādomā, kā iefist 10g degvielas, tad tiešām automašīna jums nav caļama.

Obelix      1) Visu cieņu ekspertiem par viedokļiem. Izskatās vareni.
2) Tām (tiem), kas nerubī, kā ekonomēt braucot, maks komentārs. "Jūs domājat, ka OHO saitā no dažiem komentāriem iemācīsieties fiziku, mehāniku un sapratīsiet, kā darbojas iekšdedzes dzinējs un kāpēc tehniski kaut kas ietaupās vai ne? Jūs nopietni???????"
3) Kas nesaprot, nav ko cepties un mēģināt saprast. Brauciet mierīgi ar savu mašīnu, prasiet kādam autoinstruktoram, KĀ jābrauc. Nolieciet vēlreiz braukšanas eksāmenu CSDD. Un viss būs štokos.
4) Ja nav naudas benzīnam, nav ko sēsties mašīnā. Ir pieejami sabiedriskie autobusi, velosipēdi...

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu