Kādu mašīnu iegādāties?

Sveiki! Patreiz apmeklēju autoskolu un jau sāku braukt. Mani pamazām interesē citu viedoklis par mašīnām. Esmu sieviete labākajos gados. Vēlos mazu mašīnīti, bet ar 4 durvīm. Nosacījums- jābūt arī nelielam bagažniekam. Mehāniskā ātrumkārba. Kuras markas ir pieticīgas, izdevīgas remontiem? Ekonomiskas? Pati esmu acis metusi uz Opeli, Wolgsvagenu, Cirtroenu. Dabīgi, pirkšu lietotu auto. Gribu padomu.

nomalis57    4 izklausīsies dīvaini, bet mazi auto ir kā sērga un it sevišķi dāmas iecienījušas. tad nu ņemiet vērā, ka mazam auto virsbūve ir tuvu braucējiem. jo lielāks auto, jo drošāk... protams, nenovēlu kļūmīgas situācijas, bet lielāks auto ir drošāks:)

Alvasete  2 4 Man gan nepatīk automātiskā kārba, man patīk mehāniskā.Kaut braukt vienalga ar kādu.

Goldens2    3 Volvo

JurisK    1 Mans puika pirms kaada laika mekleeja nelielu un visaadaa zinjaa izdeviigu mashiinu savai sievai, vinja gan brauc labi un tiesiibas ilgaaku laiku. Beigaas izveeleejaas Citroen C3. Nedaudz lielaaks par visaadiem golpiem-corsaam. Sameeraa augsts, eerta seedeeshana un paarredzamiiba. Remontu zinjaa visi tagad apm. vienaadi. Nevajadzeetu baidiities no mehaaniskaas kaarbas - taa tev dos pieredzi, kas taa braukshana vispaar ir. Eksaamenu tachu liksi ar mehaanisko?

av2      nnem japaannu, korejiessu autinnu. Peec iespeejas svaigaaku.MAZU ORGGINAALO nobraukumu. Franccu autinnus pat nepieminu. Vaaciessi ir ok, bet daargaaki, kaa austrumnieku razzojumi. Pluss, ja godiigi, vaaciessi saak pamazaam atpalikt no korejiessiem, japaanniem. Tas gan attiecaas uz jauniem autinniem , vienaadas cenas autinniem.

Geisha  2 8 Ko galvu lauz kādu autiņu pirkt. Labāk dabū veci ar autiņu. Tu brauc - viņš remontē un degvielu lej (pa retam kādu litru pati ielej). Ja tagad tikai sāc braukt tad visizdevīgākais ir vecis vienalga kādas litrāžās un modeļa. + tam visam vēl bezmaksas seksis. Tā teikt 2 vienā. Tad kad būsi jau ierullējusies tad jau veča modeli var arī pamainīt uz jaudīgāku. Sākumā es nonesu žogu, norāvu spoguli, norāvu izpūtēju, iebraucu kokā. Zini cik tas viss maksā? Viņa mašīna -viņa galvas sāpe. Ņem veci un brauc laimīga.

kuks10    2 jauki padomi visiem,bet rezervē atstāj kādu štuku..tas remontam..DDD

kaspis1982  1 2 Automāts-forši,mazāk fizo...:D Bet automāts stipri vairāk prasīs naudas nekā mehānika. (Remonts,apkopes,degvielas patēriņš...) Tā ka ja nav problēmas ar fizisko kondīciju,manuprāt mehāniskā pārnesumkārba.

joens      Budžets kāds - 300, 500, 1000, 2000, 3000+? Iekš pirmajiem 3 skaitļiem ņem to, kas tehniskā kārtībā, tai skaitā riepu svaigums, un potenciāli nav rijīgs. Ja par vairākiem kilo€, tad jau var sākt izvēlēties arī sēdekļu krāsu.

Eiropa nav Amerika, pat jaunākajos modeļus automātiskā kārba nav vairākumam, attiecīgi sanāk savas izvēles ierobežošana (šis vairāk ne autorei, bet automāta faniem).

Eheeeeei      Piekrītu par japāņiem... ilgus gadus jau braucu ar mazdu, un man patīk. Izmaksas salīdzinoši zemas, auto ērts un pilns ekstrām, par ko golferi maksā papildus vai turpina sapņot. Vīra māsa, savukārt, ilggadējs Opek Corsa fans, arī ekonomisks auto.

typhoo  2 1 Paceljiet viena gada japaani un eiropieti uz paceelaaja, paraugieties kaada kraasa ir saskataama visvairaak.
Un taalaakas diskusijas par to ka japaanji ir kaut kas superiigs ir nelietderiigas. Jaa tehniski uzticami, daudz komforta fiichu peec nokluseejuma. Bet blekji suuds peedeejais, akustiskais komforts arii nekaads.
Taa pati piemineetaa Mazda.... :( ruuseeshanas etalons.
Hadene, elektroniika, motors ir remonteejami, bet ja virsbuuve ir sapuvusi, tad tur pat ar metinaamo nav vairs ko pasaakt.

VecmeitaARrunci      Vispirms izdomaa,prieks kam auto vajag un ko tajaa vediisi.Tad-cik naudinas vari teereet.Ja iisti pati nezini,ko gribi,aizej uz kaadu staavlaukumu un noej gar masiinaam un paskaties kura patiik kaut vai vizuaali.Un tad ir taads faktors kaa miilestiiba no pirmaa acu uzmetiena.Gaaju skatiities nisanus un subaru un tad ieraudziiju...iemiileejos,mazliet iespringu un nu vins ir mans..Fiat500LSkirties veel netaisos.

Samila      Klau, te pa netu mētājās tāds autobraucēja kalkulators, t. i., ievadi datus un pateiks, cik Tev tas izmaksās mēnesī, benzīnu, apkopi un apdrošināšanu ieskaitot.

Sākumam paņem kaut ko pavisam mazu, tā teikt, pirmie kucēni jāslīcina. Galīgi nenožēloju, ka mans pirmais auto bija sagrabējis BMW, toties braukt iemācījos un ne to vien... tagad skaidri zinu, kādu auto gribētu, ja būtu izvēle... Tāpat neviens nevar Tavā ādā ielīst, katra pieredze naudu maksā.

ponytail_PA  1   Jēzulis pēc savas pieredzes spriež, ka to automāti sievišķiem vajag. Man jau sen bija skaidrs, ka šis nav vīrietis.
Kas attiecas uz jautājumu... Vajag ņemt un izmēģināt visu iespējamo. Neviens cits nevar pateikt, kas derēs. Pastaigāt pa plačiem un izbraukt ar visām mašīnītēm, kas šķiet kaut kādā veidā pievilcīgas. Un tad jau īstā sajutīsies. Bet tā... Ja nepērc jaunu virs 20 000 naudiņu, viņām visām būs kādas problēmas. Tādas vai citādas, bet būs. Un pat +/- līdzīgās naudās atmetīsies. Tā ka nevajag iesoringt. 😊

Rinkulis    2 Piedāvāju algoritmu, kā izvēlēties..
1) Svarīgi zināt summu, par kādu plāno iegādāties pirmo auto...Godīgi sakot....dabūjot tiesības ap 50 (bet tas attiecas pilnīgi uz jebkuru vecumu) - daudz naudas iegrūzt pirmajā vāģī nav prātīgi - par katru bukti sirds sāpēs, bet tādas būs - diezgan jau reti, kad sanāk pilnīgi bez incidentiem nobraukt tos pirmos gadus.
2) Ceļu nodokļa apmērs visiem auto nav vienāds...to nosaka auto pilnā masa un motora jauda jaunākiem auto. Vislētākā likme, ja nemaldos (runāju pēc atmiņas), bija 35 eiro/gadā (par mazmašīnīti), tāpēc izvēloties auto ir jāzin, kāda ir tā pilnā masa, jo var sanākt par viņu bleķot 35 eirikus gadā a var sanākt jau 75. Mistiskā kārtā reizēm pēc skata lielāks auto izrādās, ka iekļūst lētākajā kategorijā nekā šķietmi mazāks.
3) Pa kurieni un cik daudz ir plānots braukt? Vai ir plānots braukt ikdienā garus gabalu, vai vairāk pa pilsētu...Ja nav plānoti regulāri, gari gabali, tad dīzeļdzinēju ņemt NEVAJAG...viņu nevajag ņemt arī citu apsvērumu dēļ. Pilsētas braukšanai un ne-intensīvai braukšanai vislabāk ir peņamt benzīna dzinēju.
4) Neņemt motoru ar tilpumu zem 1.4....optimāli ir 1.4-1.6 mazmašīnītei.
5) Benzīna braukšanas izmaksas var samazināt, uzstādot gāzes iekārtu (tie ir izdevumi, bet pie drusku intensīvākas braukšanas atmaksāsies relatīvi ātri). Liepāja ir tiešā tuvumā Lietuvai, bet Lietuvā šobrīd (un nu jau kādu laiku) autogāze iekš Lukoila bleķo 36 centus litrā.
6) Ko ņemt....Pa lielam visas diskusijas, ko ņemt ir diezgan nosacītas. Ir veiksmīgāki modeļi, ir mazāk veiksmīgi modeļi. Japāņu autoražotāju produktu rūsēšana ir stipri pārspīlēta...STIPRI...ir jāskatās konkrētais auto eksemplārs - tas ir VIENĪGAIS veids, kā pateikt, vai to ir vērts ņemt vai nav. No mazmašīnētēm...var skatīties piemēram uz Peugeot 206...interesantā lieta, ka pat modeļiem ap 2000. gadu viņi tik un tā liek 1980-tajos izstrādātu dzinēju (tā teikt 20 gadus izmanto principā neizmainītu d

Rinkulis    2 (tā teikt 20 gadus izmanto principā neizmainītu diznēja modeli), bet tas neko daudz nenozīmē - varbūt pat tā ir labāk. Kaut kādi Opel Corsa, Opel Tigra (nebūs 4 durvis)...varbūt, bet tiešām vecs opelis ir vecs opelis...varbūt var paskatīties kaut ko ņiprāku - iem. Opel signum. No mazajiem kia vai hyndai arī var kaut ko paskatīties...kādu mazu toyotu yaris var paskatīties. Piemēram, ja skatās starp sievietēm un jauniešiem populāro Mazda 323F...liekas maza mašīnīte, bet tā jau neierakstīsies lētajā ceļu nodoklī...bet arī tas ir ļoti slidens modelis...tiešam rūsē, bet var atrast arī labu nerūsējušu/mazrūšējušu ekzemplāru, tikai dzinēji (populārais 1.5 no 90-tajiem) - o la la...tur jau ir problēma atrast nenobrauktu. Bet jebkurā gadījumā jāatceras - mazauto nebūs augsts komforta līmenis, tāpēc pie tā piekasīties ir diezgan bezjēdzīgi.
6) Rezumējot...jāskatās klātienē, jāizbrauc...Var būt ļoti skaists un kopts auto, bet tev nepatiks kā slēdzas robi...Vienkārši jūti - nu čo ta tur nav.. tad jāklausa sev - nevajag tādu ņemt.

daimond      sorry- https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/volvo/s40/bkieh.html

Lukturis22    1 WV Golf

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu