Degvielas kvalitāte

Padalamies pieredzē ar degvielas kvalitāti latvijas degvielas uzpildes stacijās! Par piemēru, šajās brīvdienās uzpildot pilnu degvielas tvertni Lukoil iekš lv un dodoties uz Warshaw, biju pārsteigts par to cik ātri tā iztukšojās jau Polijas pierobežā, braucot samērā ekonomiski 100-110 km/h..........tāpat vidējais degvielas patēriņš uzrādīja 10 litri/100 km. Kopumā, bija nepieciešama 1,5 bākas posmā Rīga-Warshaw.
Savukārt braucot pa to pašu ceļu atpakaļ, biju patīkami pārsteigts, jo patēriņš uzpildoties Polijas degvielas stacijās ievēromai bija sarucis. Braukšanas stils un ātrums 120-140 km/h, bija straujāks ar nepārtrauktām apdzīšanām un lielākiem apgriezieniem...... teorētiski patēriņam bija jabūt lielākam, bet konstatēju, ka patērēta tika, tikai 1 bāka, tablo tāpat uzrādīja vidējo patēriņu 8,5 litri/100 km.
Manuprāt, tā ir diezgan vērā ņemama atšķirība pie gandrīz vienādas degvielas cenas. Šis stāsts par 95 markas benzīnu Lukoil.
Šoreiz pat nepieminēšu dīzeļdegvielas kvalitates salīdzināšanu Skandināvijā un Latvijā.
Kāda ir Jūsu pieredze. Kādās uzpildes stacijās iesakat un kādās neiesakat uzpildīties?

lazdarr      ..viena tante teica...Jā tur ir labāka petroleja, a tur neiesaku...Pilnīgs auts!
Kamēr nav izdarīta degvielas tehn. analīze- tas jau ir apvainojums firmai. Var dabūt tiesas darbus.
Nekad patēriņš nebūs vienāds vienā un tajā pašā distancē. Te jau to daži minēja, kāpēc tā. Daudz daudz precīzāk būs:pilna bāka- pilna bāka. Bet tas tāpat ir nosacīti. Tam autoram jau tā auto ir "rijīgs" motors, pašmasa..dzen nu to! Tad nu atver maciņu!

raudinja      Kādreiz kad pildījos statoilā man beznīnu ēda 10 uz 100. Kad sāku pildīties lukoilā tad sāka est 8 uz100.
Nu pildos lukoilā DD jo ēd 7 uz100. Bet rūpnīcas izdota grāmatiņā rakstits 9 /100. Tātad secinājums,ka lejot lukoilā ed mazāk,bet nestē lejot mašīna DD nesadedzina pietiekmai un jālej piedevas,citādi melni dūmi kūp,,,un smaka fuiii!
Kad braucām uz Dāniju tad ēda vairāk pildoties lukoilā,bet Polijā pildoties ēda vēl vairāk,polijas DD,,
Braucām kā parasti pa bāni 130, atpakaļceļā tiešām pildījos retāk,

REDS      Kārtējais "emocionālais" topiks!
Ja kaut mazliet zinātu kā degviela tiek taisīta tad zinātu ka ideāli vienādas divas atsevišķas degvielas partijas ir nereāli uztaisīt, ir vairāki mainīgie šajā vienādojumā - nafta savādāka, naftas parstrādes rūpnīcā katalizatori kad mainīti un vēl dažas tehnoloģiskas nianses... tad vēl pieplusojam auto tehnisko stāvokli dažādu "uz čuju" mērījumu laikā, mainīgu gaisa temperatūru, spiediens riepās, riepu nodilums un arī šofera gatrastāvokli neaizmirstam... ai, te var gari filozofēt bez degvielas analīzēm neiztikt. Savu laiku pazīstami uzņēmumi niekojās ar degvielu analīzēm da arī tagad mūsu uzņēmums uztaisa kādu analīzi bet tam īpaši jēgas nav jo katram degvielas pārdevējam šie rādītāji dažādās partijās mazliet pamainās.

P.S. Ja uz tankštelles ir rakstīts kāda brenda nosaukums tad vēl pastāv iespēja ka šis ir franšīzes uzņēmums ar visām izrietošajām sekām. Iegūglējiet " Pētījums par degvielas
kvalitāti mazumtirdzniecībā" manā rīcībā esošais ir ar 2005. gadu datēts, tagad iespējams kas arī ir mainījies.

kaspich    1 daljai shiis diskusijas dalibnieku vajadzeetu vnk savest kaartiibaa savus auto! baakas suuknis savaadaak straadaa? wtf? vnk - jo vairaak degvielas baakaa, jo klusaak straadaas! lejam kreiso degvielu, duumi naak? nuu, te nevis par pateerinju jaauztraucaas, bet sprauslaam, kveepu filtriem [ja tadi ir] un co. peeksnji pateerinjsh 2L vairaak? ljoti iespeejams, ka motors vnk brauca avaarijas rezhiimaa [pajaunam lexus var buut chupinja lietu, kaapeec tas notiek - sadalenes sensori, detonaacijas sensori, kaada no zondeem], peec restarteeshanas: ja kljuda nav aktiva, motors aiziet normaalaa rezhiimaa, pateerinjsh samazinaas. jaa, man arii 2X gadiijaas Trest kaut kaadu suudu ieliet, bet statoili, lukoili, nestes njem degvielu no vienaam un taam pashaam kanninjaam. 95 vs 98 - jaa, ar 98 ies bisku labaak, bisku taalak. max jeega, ja auto motors maak adapteties degvielai [nee, veca mazda un opel - nemaak], un tas nenotiek momentaa. bet te sieviskju staasti par 7 vs 10 L/100km.. nu, kuda.. butu labaak kotletes cepushas.

kaspich    1 shii teema vairumam shiis diskusijas daliibnieku izraadiijaas par sarezgjiitu. saakot ar pashu autoru. bet ok, neko nerubiijot ne par degvielas izgatavoshanu, ne distribuuciju, ne auto darbiibas niansem - katrs var pats sev izveleeties veelamo atbildi. kam 3L delta pateerinjaa - degviela. kam vispaar nepielec auto - ja vajag, arii degviela vainiiga..

REDS      Redz "velies" Tu pavilkies uz manā atbildē esošajām emocionālajām un Tev saprotamajām lietām, savukārt par tehniskajām lietām ko es rakstīju Tu neko nerunā... no šejienes mans secinājums - Tevis paša salielītās tehniskās zināšanas ir "0" .
Lai uzsāktu Tavu izglītību degvielas kvalitātes jomā pateikšu priekšā, sāc ar Ministru kabineta noteikumi Nr.332 (Noteikumi par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu) tālāk pakustini savu smadzeni un pirkstiņus un atrodi šāda paša veida degvielas kvalitātes kritēriju noteikumus citās EU valstīs... un tad notiks brīnums, pār Tevi nāks apgaismība un sapratīsi ka LR degviela pēc definīcijas nevar būt labāka par citu EU valstu degvielām.

edmunds19692  1   Stāsts gan nav par Latvijā tirgoto degvielu. Visu laiku pildīju vienas firmas benzīntankos dīzeli ar piedevam, t.i. uzlaboto. Tad firma uz laiku tādu izbeidza tirgot (kāpēc, tam nav nozīmes), un nācās man sākt pildīt parasto. Un sekojošs secinājums: braucot ar parasto dīzeli, autiņš ripo ņiprāk, un ir ašāks. Un degvielas patēriņās jūtami mazāks. Daudzums, ko es izbraukāju kādreiz, ar superdīzeli, 5 dienās, tagad man iziet 7-8 dienās. Piebildīšu, ka ikdienā braucu, plus-mīnus, vienu un to pašu maršrutu. Secinājumus dariet paši.

velies_velies      Paldies, Edmund par praktisko pieredzi.....vienmēr uzticies pieredzei, nevis demagogiem kas mēģinās apgalvot pretējo, ka teoretiski nekam nav atšķirības, mēģinot problēmas meklēt veselā kuņģī, attaisnojot sarūgušā piena kvalitāti !!! :D:D:D

jurks      Šie degvielas patēriņa novērojumi protams ir ļoti subjektīvi, un benzīns būs efektīvāks tajā tankā, kurš vairāk simpatizē! Degviela kā ēdamais, jo svaigāka jo labāk! Noteikti, ja autiņš jauns un dārgs, tad jāpildās tur, kur garantēta kvalitāte! Benzīna oktānskaitļus kombinēt nav jēgas, protams var 98 iebarot 95 vietā, bet ne otrādi!! Viss lielāko iespaidu uz patēriņu nosaka braukšanas maniere- augstākais pārnesums, normāli mazi apgriezieni! Pārējais ir maznozīmīgs! 2016-03-16

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu